17.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Ψηλά το κεφάλι και τα μανίκια” (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Κωνσταντινούπολη. Όχι ως θριαμβεύτρια, αφού έχασε την κούπα της Ευρωλίγκας από τη Φενερμπαχτσέ, αλλά έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και αναγνώριση όλου του μπασκετικού κόσμου για την προσπάθεια που έκανε φέτος στη διοργάνωση. Σε αυτή στάθηκε, υπογραμμίζοντάς την μάλιστα πολλές φορές, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους που περίμεναν στο "Ελ. Βενιζέλος". Ο προπονητής του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας για τη στήριξή τους και γύρισε αμέσως σελίδα, στρέφοντας το ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα, που συνεχίζεται. Και η κατάκτησή του είναι μείζων στόχος, επομένως η δουλειά είναι αναγκαίο να συνεχιστεί.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε:

Για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα:
«Στην δυσκολότερη Ευρωλίγκα όλων των εποχών με τόσο αξιόλογες ομάδες, πήραμε το πλεονέκτημα έδρας τέσσερις αγωνιστικές πριν λήξει η κανονική περίοδος, πήγαμε στο φάιναλ φορ, νικήσαμε στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ και παίξαμε τελικό. Μας αξίζουν συγχαρητήρια. Θέλαμε το τρόπαιο και μας μένει πικρία, όμως η προσπάθεια ήταν μεγάλη και αναγνωρίστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου που δεν σταματά να προσπαθεί».

Για την στήριξη των φίλων του Ολυμπιακού και την αναγνώριση από τους φιλάθλους άλλων ομάδων:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της ομάδας και αυτούς που έδωσαν το "παρών" στην Πόλη, αλλά και όσους βρίσκονταν στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, όλο το τεχνικό επιτελείο και όσους βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν. Ο Ολυμπιακός έχει αναγνωριστεί για την οργάνωση και την συμπεριφορά του και αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά. Δεχθήκαμε πολλά συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο. Ήταν μία συγκινητική προσπάθεια και είμαι περήφανος για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους των υπολοίπων ομάδων για την αναγνώριση. Είχαμε πολύ συγκινητικές στιγμές και κάναμε ένα πανέμορφο ταξίδι, που μπορεί να μην στέφθηκε με επιτυχία, όμως είμαστε χαρούμενοι πους φτάσαμε μέχρι το τέλος».

Για το πού κρίθηκε ο τελικός με την Φενέρμπαχτσε:
«Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούσαμε, ώστε στο τέλος να κλέψουμε το ματς. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η Φενέρ πήρε διαφορά και εκεί κρίθηκε το αποτέλεσμα. Κάναμε κάποιες αλλαγές, όμως δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι παίξαμε εκτός έδρας. Ήταν πολύ πιεστική η ατμόσφαιρα. Παίζαμε σε ένα γήπεδο που η πλειοψηφία του κοινού είναι υπέρ του αντιπάλου και ήταν δύσκολο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι για την προσπάθεια όλων των παιδιών και η εμπειρία που κέρδισαν σε αυτό το φάιναλ φορ θα λειτουργήσει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές».

Για την συνέχεια της χρονιάς και τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος:
«Πλέον αφοσιωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προτεραιότητα έχει το παιχνίδι με τον Άρη. Να νικήσουμε την Πέμπτη, να προκριθούμε και μετά να δούμε τους τελικούς. Να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και να σηκώσουμε τα μανίκια μας. Μένουν λίγες μέρες για τον ημιτελικό και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για εμάς».

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ