26.8 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά»

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά της Κρήτης, αλλά όπως συνηθίζεται, ως προπονητής είχε τις δικές του παρατηρήσεις να κάνει.

«Από αυτό το παιχνίδι φαίνεται πως χρειαζόματε πολύ δουλειά ακόμη», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, για να συνεχίσει: «Η  ομάδα ακόμη δεν έχει βρει τους αυτοματισμούς που χρειάζεται. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, για να αφομοιώσουμε καλύτερα την τακτική σε άμυνα και επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 49 πόντους, κάτι που δεν είναι στο στυλ μας. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε με καλύτερο το τρίτο δεκάλεπτο, όταν σε επτά λεπτά τους επιτρέψαμε τέσσερις πόντους και βάλαμε τις βάσεις για τη διαφορά. Μετά είχαμε την οξυδέρκεια να κρατήσουμε η διαφορά ως το τέλος. Είναι καλό παιχνίδι. Δεν μας ενδιαφέρει η νίκη. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Το θέμα είναι να ενταχθούν οι νέοι παίκτες στη φιλοσοφία της ομάδας, καθώς οι παλιοί σίγουρα είναι πιο έτοιμοι. Χρειάζεται δουλειά για να κάνουμε ένα δυνατό σύνολο με το πάντρεμα παλιών και νέων παικτών.»

Μιλώντας ακριβώς για τους νέους παίκτες, τόνισε: «Είναι παίκτες ποιότητας. ‘Εχουμε ποιότητα. Θα πρέπει όσο περνάει ο καιρός να παίζουν  καλύτερα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, γιατί ακόμη δεν έχουμε ενστερνιστεί όλοι τη φιλοσοφία της ομάδας. Κάτι που είναι λογικό. Οι αυτοματισμοί για να γίνουν χρειάζεται χρόνος και να καταλάβουν όοι τι πρέπει να κάνουν κάθε στιγμή. Αυτό βελτιώνεται με προπόνηση και παιχνίδια. Ο χρόνος είναι μαζί μας. Τη βγάλαμε την ποιότητα που έχουμε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και να δέσουμε ως σύνολο, για να καταλάβουν όλοι τι πρέπει να κάνουν ανά πάσα στιγμή. Όλοι να δουλεύουν σαν μια ομάδα, γιατί η ομάδα είναι πάνω από όλους και αυτή καλείται να φέρει τα αποτελέσματα.»

Κλείνοντας όσα είχε να πει ο προπονητής του Ολυμπιακού ευχαρίστησε «τους διοργανωτές, την περιφέρια, τον δήμο, τις εταιρείες, την τοπική ένωση για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία. Στη δεύτερη χρονιά του το τουρνουά έχει αποκτήσει αίγλη και εύχομαι να γίνει θεσμός και να συνεχίσουμε να ερχόμαστε και να παίζουμε παιχνίδια».

Μπράιαν Ρόμπερτς: «Αυτό που θέλουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια προετοιμασίας είναι να βρεθούμε ως ομάδα, να βελτιωθούμε. Παίξαμε με καλές ομάδες και η Μακάμπι ήταν ίσως η καλύτερη που αντιμετωπίσαμε ως τώρα. Έχουμε ακόμη δύο αγώνες προετοιμσίας, ελπίζω να «βρεθούμε» ακόμη καλύτερα. Και σίγουρα ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν.»

Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης): «Είναι πολύ σημαντικό το τουρνουά αυτό, γιατί διαφημίζει το νησί μας και ο κόσμος έχει την ευκαιρία να δει κορυφαία γεγονότα όπως αυτό το τουρνουά. Τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν τη δύναμη του αθλητισμού. Υποστηρίζουμε τέτοια μεγάλα ή μικρότερα γεγονότα για να διαφημίσουμε την Κρήτη, αλλά και να χαρούν οι φίλαθλοι. Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και σε όλες τις ελληνικές οάδες που διαχρονικά κατακτούν τρόπαια και διακρίνονται στην Ευρώπη και στον κόσμο.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ