16.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Σημείο καμπής ο αγώνας με Παναθηναϊκό”

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο Τελ Αβίβ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους μέσω διαδικτύου και εξήγησε τι πρέπει να κάνει η Μακάμπι για να διατηρήσει το momendum, που απέκτησε με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, και να συνεχίσει να παίρνει τις νίκες που χρειάζεται για να βελτιώσει τη βαθμολογική θέση της στην Ευρωλίγκα:

"Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο. Γνωρίζουμε πώς επιτίθεται ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και οργανωμένα", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Μια νίκη σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για τη σεζόν, αν και θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω ότι αυτός ο αγώνας θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να φέρουμε καλά αποτελέσματα στη συνέχεια. Αν είναι μειονέκτημα η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες; Προφανώς δεν έχουμε πλεονέκτημα και είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι ομάδες χάνουν πιο συχνά στην έδρα τους τώρα, παρά πριν από τον κορωνοϊό. Ξέρετε τι σημαίνει η πίεση που ασκεί το κοινό της Μακάμπι στις αντίπαλες ομάδες. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει μέχρι να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας, ακόμα και χωρίς φιλάθλους. Οι ομάδες που είχαν δυνατές έδρες έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδειξε ικανοποιημένος από τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η ομάδα του τελευταία: "Είναι αλήθεια ότι έχουμε τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια κι οι δύο από αυτές έγιναν απέναντι σε σπουδαίες ομάδες. Πιστεύω, λοιπόν, ότι αρχίζουμε να βρίσκουμε τη χημεία μας, αν και οι παίκτες που έχουν επιστρέψει από τραυματισμούς χρειάζονται άλλες δύο εβδομάδες για να βρουν τη φόρμα τους. Νομίζω ότι ο ένας έχει αρχίσει να βρίσκει τον άλλον, όλοι εμπιστεύονται την ομάδα, έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκουμε τη χημεία μας και όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Έχω 16 παίκτες και τους υπολογίζω όλους, γι' αυτό είναι εδώ. Πρέπει να είναι έτοιμοι για τη στιγμή που θα πάρουν την ευκαιρία να βοηθήσουν τη Μακάμπι να πετύχει το στόχο της".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ