20.7 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Σε όποιον αρέσει!»

O Ολυμπιακός μόλις είχε νικήσει το Ρέθυμνο με 18 πόντους διαφορά και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, στην κάμερα της Cosmote TV, ξέσπασε. Αντίθετα, η εικόνα του στη συνέντευξη Τύπου ήταν πολύ πιο ήρεμη.

«Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στους τρεις στόχους του. Μην το ξεχνάμε. Τι εννοείται για εικόνα της ομάδας; Ένα ματς χάσαμε, με τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Μου λέτε για αποτελέσματα, εμφανίσεις. Θέλω να κερδίζουμε και ας βάζουμε 50 πόντους και σε όποιον αρέσει. Νικήσαμε δύο φορές στην έδρα του Άρη, είχαμε τέσσερις νίκες στην Ευρωλίγκα, είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους».

Η συνέχεια δόθηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου: «Σήμερα είχαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι της Παρασκευής, την ψυχολογική κατάσταση μετά τον αγώνα της Ευρωλιγκας, η οποία δεν ήταν καλή. Πιστεύω πως αυτό το ψυχολογικό κενό που είχαμε το ξεπράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι εξαιτίας όλων αυτών που έγιναν την Παρασκευή και την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Κοστίζει σε όλους μας αυτό. Με δουλειά και υπομονή θα τα φτιάξουμε όλα τα πράγματα. Είνα μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και στα προηγούμενα έχει αποδώσει καρπούς. Αν μη τι άλλο χρειάζεται υπομονή. Έχουμε πολλούς καινούριους παίκτες, ξένους παίκτες, έχουμε τραυματισμούς και πρέπει να γίνει διαχείριση πολλών παραμέτρων, όπως το ότι έχουμε πολλούς διεθνείς που δεν ξεκουράστηκαν. Αυτά ισχύουν για όλες τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες και θα έχουν σκαμπανεβάσματα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα καλό παιχνίδι, η παραγωγικότητα ήταν πολύ καλύτερη και θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα, αφού δεχθήκαμε 72 πόντους. Ασφαλώς από πλευράς ενέργειας δεν ήταν καλά, αφού παίξαμε την Παρασκευή το βράδυ και ξανά Κυριακή απόγευμα. Όμως νομίζω πως βγάλαμε και ενέργεια, είχαμε και καθαρό μυαλό, βγάλαμε ωραίες φάσεις στην επίθεση, είχαμε πολυφωνία και στο τέλος πήραμε και μια διαφορά που μας έδωσε μια άνετη νίκη, κυρίως στην τέταρτη περίοδο. Έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας με τρία παιχνίδια και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Ο Σφαιρόπουλος σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «διάθεση έχουμε πάντα», για να προσθέσει: «Επιθετικά ήμασταν σίγουρα καλύτεροι, αλλά δεν συγκρίνεται το Ρέθυμνο, με όλο το σεβασμό προς την ομάδα, με μια ομάδα της Ευρωλίγκας. Κάναμε ένα πρώτο θετικό βήμα και θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Δεν ξεχάσαμε να παίζουμε μπάσκετ ξαφνικά. Όλα τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.»

Στην παρατήρηση πως ο Στρέλνιεκς άλλαξε... τσιπ στον αγώνα με τον Άρη επιθετικά και αν μπορεί ο σημερινός αγώνας με το Ρέθυμνο να κάνει το ίδιο για τον Ρόμπερτς, απάντησε: «Ο Ρόμπερτς είναι ένας παίκτης που όταν ήρθε σε εμάς, πραγματικά έδειξε την ποιότητά του και στις προπονήσεις και στα φιλικά. Είχε τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω, είναι εκτός ρυθμού και σίγουρα ήθελε ένα καλό παιχνίδι για να πάρει μπροστά και να βρει την ψυχολογία ώστε να είναι όπως πρέπει να είναι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ