25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Πολυφωνία και άμυνα»

Η πολυφωνία και η άμυνα ήταν τα δύο στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο παιχνίδι με τον Άρη και από εκεί ξεκίνησε και τα όσα είχε να πει στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, όντας πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή, εφαρμόζοντας αυτά που είχαμε πει. Ήμασταν καλή στην άμυνα, δεν αφήσαμε τον Άρη να τρέξει στο γήπεδό του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη, είχαμε καλές συνεργασίες στην επίθεση, ειδικά στο δεύτερο, πολύ καλό δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας μόλις δέκα πόντους. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βάλαμε σουτ, αλλά πήραμε πόντους και στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό το +20 ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα. Όπως επίσης είναι σημαντικό πως σημειώσαμε 45 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχαμε κανέναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που δείχνει την πολυφωνία που είχαμε. Περιμέναμε την αντίδραση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε, μείωσε, γιατί μπήκαμε κι εμείς κάπως πιο νωθροί. Χάσαμε κάποιες άμυνες, δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα στην επίθεση, αλλά βρήκαμε και πάλι το ρυθμό μας, με καλύτερη άμυνα, σταματώντας κάποιους εύκολους πόντους που δεχόμασταν ως εκείνο το σημείο. Αξίζαμε τη νίκη, γιατί ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού σε όλο το παιχνίδι. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη και στον κόουτς Γιαννάκη».

Ο Σφαιρόπουλος μετά από ερώτηση παραδέχθηκε πως «όντως ήταν ένα από καλύτερά μας παιχνίδια», για να προσθέσει: «Είδαμε τα μις ματς, είχαμε συγκέντρωση, δεν αφήσαμε περιθώρια στον Άρη, παίξαμε ανάλογα με το ποιος ήταν στο παρκέ. Ήταν ένα ποιοτικό παιχνίδι».

Σε ότι αφορά το υψηλό ποσοστό του Ολυμπιακού στα τρίποντα (50%) παρά την απουσία δύο ποιοτικών γκαρντ, όπως ο Σπανούλης και ο Μάντζαρης, και με δεδομένο πως το ποσοστό είναι χαμηλό στην Ευρώπη, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Το 28% δεν είναι φυσιολογικό, όπως δεν είναι και το 50. Το φυσιολογικό είναι κάπου ενδιάμεσα. Υπάρχουν όμως μέρες που θα έχεις καλό ποσοστό. Έχουμε καλούς σουτέρ και είναι θέμα χρόνου να βρούμε τα πατήματά μας. Τα ποσοστά μας γενικά δεν είναι καλά και αυτό το 50% σήμερα ήταν μεγάλο. Συμβαίνει όμως στο μπάσκετ, όπως και το αντίθετο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ