25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Οι τραυματισμοί είχαν επιπτώσεις στην ομάδα»

Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Πάτρα τον Προμηθέα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τι ακριβώς συμβαίνει με τους τραυματίες και την επιστροφή κάποιων από αυτούς στην ενεργό δράση.

Οι πρώτες κουβέντες αφορούσαν το παιχνίδι που μόλις είχε τελειώσει: «Σε γενικές γραμμές κοντρολάραμε το παιχνίδι. Είχαμε καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά ήμασταν καλοί και στην άμυνα. Ο Προμηθέας είναι ομάδα με ταλέντο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού σε άμυνα και επίθεση και δικαίως πήραμε διαφορά διψήφιων πόντων». 

Για να μιλήσει συνέχεια για τις μεταπτώσεις στο παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν επιπτώσεις στη χημεία μιας ομάδας. Είμαστε 16 παίκτες και φτάσαμε σε αγώνα να έχουμε 10 στη διάθεσή μας. Όταν λείπουν κάποιοι, κάποιοι άλλοι επιβαρύνονται, αυτοί που επιστρέφουν στις προπονήσεις δεν μπορούν να πάνε αμέσως δυνατά, προσπαθούν να βρουν ρυθμό μέσα από το χρόνο στα παιχνίδια, αυτοί που ήταν καλά και δούλευαν έχουν μια επιπλέον κούραση, οπότε δημιουργείται μια ανομοιογένεια. Ολοκληρώθηκε ένα κύκλος πέντε αγώνων σε δέκα μέρες. Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια και η προπόνηση δεν μπορεί να είναι ποιοτική, κάτι που επίσης έχει επιπτώσεις. Δεν μπορείς να βρεις χημεία και ρόλους. Γι’ αυτό και η αστάθεια στην απόδοση. Έχουμε όμως το χρόνο να αποκτήσουμε ομοιογένεια».

MVP όλη η ομάδα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε αρκετά να πει και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε:

"Ήταν μια δύσκολη αποστολή για εμάς, γιατί παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα. Μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, καλή οργάνωση μέσα στο γήπεδο, ξέρει που να χτυπήσει, ξέρει τί θέλει. Έχει διάφορα σχήματα, ψηλά, κοντά, παίκτες που μπορούν να απειλήσουν και κοντά και μακριά από το καλάθι. Ήμασταν από την αρχή συγκεντρωμένοι. Πάντα είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, εκτός από ένα διάστημα που κάναμε μια κοιλιά όταν η διαφορά είχε ξεφύγει. Αυτό έγινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είναι φυσιολογικό, δεν μπορείς να παίζεις πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Το θετικό είναι πως όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου δύσκολου αγώνα. Είχαμε συγκέντρωση, καλή άμυνα σε γενικές γραμμές. Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό ριμπάουντ, δώσαμε πολλά επιθετικά στον αντίπαλό μας και είχαμε και πολλά λάθη στην επίθεση. Αυτά τα δύο κομμάτια πρέπει να δούμε. Όμως, συνολικά η προσπάθειά μας ήταν αρκετά καλή. Είχαμε αρκετά εύκολα καλάθια, τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο, σουτάραμε καλά απ' έξω, είχαμε καλές επιλογές, είχαμε καλή κυκλοφορία και πολυφωνία στην επίθεση, στοιχεία που χρειαζόμαστε και θέλουμε να τα διατηρήσουμε".

Και συνέχισε αναφερόμενος στο δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας ειδικά τις τελευταίες δέκα μέρες... "Να μην ξεχνάμε πως ουσιαστικό αυτό το ματς ήταν πέμπτο για εμάς τις τελευταίες δέκα μέρες. Βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Και η συνέχεια είναι δύσκολη, όμως, όταν παίζεις back to back παιχνίδια και έχεις παίξει 4 ματς σε 7 μέρες με ταξίδια και έρχεσαι να παίξεις το 5ο ματς, δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολλά αποθέματα ενεργειακά και ψυχικά και σήμερα νομίζω τα είχαμε. Θέλω να ευχηθώ στον κόουτς και στον Προμηθέα καλή συνέχεια και συγχαρητήρια για την έως τώρα πορεία τους".

Ο κόουτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό "παρών" στο κλειστό της Πάτρας. "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν εδώ και στήριξε την ομάδα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και νομίζω πως τους ανταποδώσαμε την φωνή που έδωσαν κατά την διάρκεια του αγώνα για να ενισχύσουν τους παίκτες μας. Τους ευχαριστώ".

Για τον ποιον θα επέλεγε ως MVP, απάντησε: "Όλη την ομάδα, γιατί σήμερα λειτουργήσαμε πάρα πολύ ομαδικά. Είχαμε αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, αλλά είδατε και στην επίθεση πως κυκλοφορούσε η μπάλα. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, αλλά και διαστήματα που παίξαμε όπως πραγματικά θέλουμε να παίζουμε. Θεωρώ πως αυτό το δείχνει η πολυφωνία, οι πολλές ασίστ και ότι όλοι οι παίκτες σκόραραν με υψηλά ποσοστά. Αυτό οφείλεται στο ότι πραγματικά είχαμε καλή κυκλοφορία. ΜVP είναι όλη η ομάδα".

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την περσινή ομάδα με την φετινή, είπε: "Φέτος είναι πιο αθλητικός, πιο γεμάτος. Έχει πιο πολλές λύσεις. Έχει στόχους. Είναι μια πολύ καλή ομάδα...".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ