25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Οι παίκτες μου θυσίασαν τον εαυτό τους”

"Οι παίκτες μου έπαιξαν με καρδιά και θυσίασαν τον εαυτό τους για την ομάδα τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε τους παίκτες του για το ομαδικό παιχνίδι και το πάθος που έδειξαν.

 “Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας, διότι έπαιξαν με καρδιά. Εδωσαν το μάξιμουμ σε κάθε τομέα του αγώνα, πάλεψαν για κάθε μπάλα, για κάθε ριμπάουντ και κάθε χαμένη μπάλα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, είχαμε τον Σπανούλη σε εκπληκτική ηγετική περίοδο. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτός. Ολοι όσοι ξεκίνησαν, ήταν συγκεντρωμένοι, δεν θέλω να αφήσω κάποιον εκτός εικόνας και αναφοράς. Βάλαμε τους κανόνες του παιχνιδιού στην επίθεση και την άμυνα" τόνισε αρχικά και συνέχισε

"Είχαμε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο και ήταν προφανές ότι η Φενέρ θα αντιδρούσε. Αρχισε να πιέζει, καθυστέρησε τις αποφάσεις μας να επιτεθούμε και μείωσε τη διαφορά. Παρόλα αυτά, ακόμα ελέγχαμε το ρυθμό του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος είδαμε σπουδαία ομαδική προσπάθεια. Ολοι οι παίκτες υποστήριξαν το ομαδικό παιχνίδι. Θυσίασαν τον εαυτό τους, το σώμα τους και έδωσαν τα πάντα για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που και οι 12 βοήθησαν να κερδίσουμε.

Χρειαζόμασταν ένα τέτοιο καλό παιχνίδι όπως το αποψινό, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά για ψυχολογικούς πόντους που θέλαμε να πάρουμε. Πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά διότι η Ευρωλίγκα είναι δύσκολη. Πρέπει να χειριζόμαστε το ίδιο μια κακή ήττα και μια σπουδαία νίκη, πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας, θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και με τη φωνή τους να σπρώξουν την ομάδα σε νέες νίκες”.

Σε ερώτηση για την τρομερή συγκέντρωση που είχε η ομάδα του, τόνισε: "Μετά τον Ερυθρό Αστέρα, η ομάδα ήρθε ακόμα πιο κοντά, όχι ότι είχαμε πρόβλημα πριν. Πεισμώσαμε περισσότερο. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και στα δυο επόμενα ματς. Στο ένα μας άφησαν να συνεχίσουμε να παίζουμε και στο άλλο όχι.  Είχαμε μεγάλη θέληση για το ματς. Είχαμε πάθος. Ακόμα και τα παιδιά που δεν σκόραραν, έδωσαν τη ψυχή τους. Δεν με ενδιαφέρουν οι πόντοι, αλλά να δίνουν τη ψυχή τους σε κάθε κατοχή.

Ημασταν αποφασισμένοι, ετοιμοπόλεμοι και κάναμε ο,τι έπρεπε στο μάξιμουμ. Χάσαμε κάποια ματς που δεν αξίζαμε. Η ομάδα αντέδρασε και περιμένω ίδια προσπάθεια και ζήλο μέχρι τέλους” κατέληξε ο Ελληνας τεχνικός.

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ