24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: Να τους οδηγήσουμε στο παιχνίδι που θέλουμε

Ο Ολυμπιακός «πετάει» για την χώρα των Βάσκων και θα προσγειωθεί σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρωλίγκας. Αύριο στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα αντιμετωπίζει την Μπασκόνια με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει στη διάθεσή του 13 παίκτες για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, καθώς στις προπονήσεις έχουν επιστρέψει και οι Ρόμπερτς – Στρέλνιεκς.

«Είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε και οι παίκτες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού για να προσθέσει: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και στην επίθεση, να χτυπήσουμε τη δική τους άμυνα, τις αδυναμίες τους».

Ο Σφαιρόπουλος ξεκαθάρισε πως η Μπασκόνια «είναι μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της και πρόσθεσε: «Είναι πολύ καλύτερη μετά την αλλαγή προπονητή και θα έχουμε δύσκολη αποστολή, αφού μετράει δύο σερί ήττες. Είναι ομάδα με ρόλους και είτε κερδίζει, είτε χάνει γίνεται με μικρές διαφορές. Μπορεί να σε «σκοτώσει» μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελέγξουμε το ρυθμό».

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στην παρουσία του Πέδρο Μαρτίνεθ στην άκρη του πάγκου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πάμπλο Πριχιόνι με τον οποίο η Μπασκόνια είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο της Κρήτης: «Η ομάδα έχει βελτιωθεί με τον καινούριο προπονητή. Λειτουργεί πια ομαδικά και όχι όπως προηγούμενα χρόνια. Έχει ποιοτικούς παίκτες, έχει σουτέρ που μπορού να σε «σκοτώσουν», οπότε θα πρέπει εμείς να τους οδηγήσουμε στο παιχνίδι που θέλουμε εμείς».

Ο Σφαιρόπουλος απάντησε και για τις συνεχείς εναλλαγές στη δωδεκάδα και στα σχήματα εξαιτίας των τραυματισμών που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία. Όταν παίζεις με ένα σύνολο και μετά κάποιοι βγαίνουν εκτός ή άλλοι επιστρέφουν μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας και δεν έχουν τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, είναι δύσκολο… Όλα αυτά μαζί είναι το πιο δύσκολο έργο. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να είναι όλοι πάντα έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούμε ως σύνολο, γιατί έτσι καλύπτουμε αδυναμίες μας, μέχρι και βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και με τον ίδιο ρυθμό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ