21.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Να βρούμε πατήματα και αυτοπεποίθηση»

O Ολυμπιακός έκανε το 2-0 που χρειαζόταν για να  κάνει το επόμενο βήμα στα play offs της stoiximan.gr Basket League και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τους αγώνες με την Κύμη, αυτό το «ντρέπομαι» που είχε πει μετά τον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ, αλλά και τον Νίκο Μπάρλο.

«Ο Νίκος (Μπάρλος) είναι ένα εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός μπασκετμπολίστας. Σε όλη τη καριέρα του ήταν υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου. Ο χαρακτήρας του που είναι μαχητής και παλεύει σε όλες τις καταστάσεις, δεν το βάζει ποτέ κάτω ήταν κάτι που τον διέκρινε στους αγώνιστικούς χώρους και θα τον διακρίνει και από εδώ και πέρα σε ότι κάνει. Είναι από τα κλαύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Τα λόγια περισεύουν για όσα έχει πετύχει. Είχαμε συνεργαστεί το 2005.  Ήταν μια κανούρια χρονιά για τον Ολυμπιακό, είχαμε 12 καινούριους παίκτες και φτάσαμε μια ανάσα να πάμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Του εύχομαι τα καλύτερα σε αυτόν και στην οικογένειά του».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός: «Δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις. Στο προηγούμενο παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά, φτάσαμε στο +25 και χαλαρώσαμε. Και σήμερα πήραμε μια διαφορά όντως συγκεντρωμένοι στην αρχή, επέστρεψε η Κύμη, αλλά ακόμη και στην Τρίτη περίοδο που έγινε αυτό, κλείσαμε το δεκάλεπτο με σχεδόν νταμπλ σκορ. Βάλαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 26 ασίστ και 10 λάθη. Κάναμε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι  και κρατήσαμε την Κύμη στους 67 στην έδρα της μια ομάδα με πολύ αθλητικότητα, με παίκτες που έχουν δέσει μεταξύ τους και ήταν πολύ φορμαρισμένη από τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια στην Κύμη και στην διοίκησή της που στηρίζει αυτή την ομάδα. Είναι σημαντικό για μια ομάδα εκτός κέντρου, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια στον κόουτς Καστρίτη και σε όλο το επιτελείο του και τους εύχομαι τα καλύτερα».

Ο Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε ελπιδοφόρο και ταλαντούχο τον Γιάννη Καστρίτη, προποντή της Κύμης που δουλεύει σκληρά και έχει μέθοδο, ενώ επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό, ρωτήθηκε κατά πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα του ο αποκλεισμός από το Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας: «Δεν προλάβαμε όντως να συνέλθουμε από αυτό . Η ζωή συνεχίζεται όμως. Θα πρέπει να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες και το πως δουλεύουν. Θα πρέπει να βρούμε τα πατήματα και την αυτοπεποίθησή μας, να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι και πιο συγκεντρωμένοι. Και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Όποιος δουλεύει δεν θα χαθεί».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν αρνήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και το «ντρέπομαι» που είχε πει μετά τον πρώτο αγώνα: «Δεν μετανιώνω... Εγώ είμαι ο προποντής, άρα υπεύθυνος για αυτή την εικόνα και δεν το παίρνω πίσω. Δεν μετανιώνω για τη δήλωση. Δεν αξίζει σε κανέναν, στην ομάδα, στους παίκτες για το επίπεδό τους, για όλους εμάς τους προπονητές και όσους δουλεύουμε σε αυτή την ομάδα να έχουμε μια τέτοια εικόνα στο γήπεδο. Νομίζω πως το καταλάβαμε όλοι μας, πρώτα εγώ και νομίζω πως αυτό φάνηκε σήμερα. Όσο υπάρχει ηρεμία και αυτοπεποίθηση, να στηρίζει ο ένας τον άλλον θα είμαστε καλά. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε πως αυτή η ομάδα έχει κάνει τρομερά παιχνίδια, μεγάλες νίκες και στην Ελλάδα κσι την Ευρώπη. Να ξαναβρούμε την ηρεμία και την  αυτοσυγκέντρωση, να σταματήσουμε να κοιτάμε πίσω».

Όσο για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και το πότε θα επιστρέψει; «Πάει καλύτερα, είναι σε στάδιο να μπορεί να κάνει ατομικές σε χαμηλό ρυθμό και θα μπει σταδιακά. Θα δούμε από εβδομάδα να δοκιμάσει λίγο παραπάνω πως θα ανταποκριθεί το γόνατό του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ