19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Με άδειο γήπεδο δεν υπάρχει πλεονέκτημα”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ευχαριστημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού, που σήμανε την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, αλλά φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Έσπευσε να τονίσει πως αυτό το πλεονέκτημα δεν σημαίνει πρόκριση στο φάιναλ φορ και πως δεν αξίζει τίποτα αν δεν έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Κι ήταν αιχμή αυτή, διότι το ΣΕΦ σήμερα δεν είχε πολύ κόσμο...

"Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη και για την εξασφάλιση του αβαντάζ έδρας. Θα μιλήσω πρώτα για το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, είχαμε συγκέντρωση, ακολουθήσαμε το πλάνο και ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά κι επιθετικά. Στη δεύτερη περίοδο, δεχθήκαμε εύκολους πόντους και κάναμε έξι λάθη, που έδωσαν ευκαιρίες στους αντιπάλους μας. Η διαφορά μειώθηκε στο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο ξεκινήσαμε και πάλι με συγκέντρωση, πήραμε ξανά διψήφια διαφορά, αλλά όπως είδατε, η Εφές έχει ταλέντο κι επέστρεψε με δύσκολα καλάθια. Στο τέλος δείξαμε την εμπειρία και την συγκέντρωσή μας. Κάναμε αυτό που χρειαζόταν να κάνουμε για να πάρουμε το παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους. Σήμερα είχαμε το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, γιατί με αυτό πήραμε το αβαντάζ έδρας. Γι' αυτό παλεύαμε όλη τη σεζόν κι αν είχαμε άσχημο αποτέλεσμα, μπορεί να είχαμε πρόβλημα. Δυστυχώς, το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο. Τώρα πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αν το γήπεδο είναι άδειο δεν σημαίνει τίποτα. 

Το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να είναι κάτι, αλλά και τίποτα. Αν θυμάστε, πέρσι είχαμε το αβαντάζ έδρας απέναντι στην Εφές. Χάσαμε το δεύτερο παιχνίδι και μετά είχαμε πρόβλημα. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ευτυχώς πήραμε τη νίκη και φέραμε ξανά τη σειρά εδώ για 5ο ματς. Το λέω αυτό γιατί βλέπω έντονο ενθουσιασμό γύρω από την ομάδα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κι έτοιμοι, γιατί τα πλέι οφ δεν θα είναι εύκολα. Τα παιχνίδια για τα πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετικά, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να φτάσουν στο φάιναλ φορ. Και γι' αυτό θα παλέψουν. Οπότε, μπορεί να πήραμε το αβαντάζ, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση. Έχουμε ένα ακόμη βήμα, τα πλέι οφ, για να πάμε στο φάιναλ φορ. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαστε ήδη στο φάιναλ φορ κι αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Τελειώνοντας, θέλω να μιλήσω για τα δύο επόμενα παιχνίδια. Αναλύσαμε το σημερινό, αλλά και τα παιχνίδια των πλέι οφ. Δεν θέλω όμως κανείς να ξεχάσει πως έχουμε άλλα δυο παιχνίδια για την κανονική περίοδο. Αυτά τα δύο ματς θα κρίνουν την τελική μας θέση. Γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να παλέψουμε τα δύο παιχνίδια που μένουν. Περιμένω από όλους τους παίκτες να δουλέψουν σκληρά για τους δυο αγώνες πριν από τα πλέι οφ".

Για το πότε θα επιστρέψει ο Παπανικολάου απάντησε: "Ο Κώστας έχει πρόβλημα στο γόνατο κι ακόμη πονάει. Σίγουρα, δεν θα τον βάλουμε όσο πονάει. Τον θέλουμε πολύ κι ευελπιστώ να περάσει γρήγορα ο πόνος. Έχει πέσει όλο το ιατρικό τιμ πάνω του".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ