23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Θέλουμε τον κόσμο με την Ζαλγκίρις»

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, έδωσε και θέαμα, έφτασε και στην κατοστάρα απέναντι στην ΑΕΚ με το μυαλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι τόσο στον προηγούμενο αγώνα της ευρωλίγκας , όσο και στον επόμενο με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

«Σήμερα θα δώσω πολλά συγχαρηήρια στους παίκτες, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών που απαιτούσε και υψηλή συκέντρωση και ενέργεια. Είναι δύσκολο όταν παίζεις Παρασκευή βράδυ Ευρωλίγκα και όταν έχεις ένα δύσκολο ταξίδι, πολύωρο και δύο πτήσεις από την Μάλαγα να βρεις την ενέργεια που απαιτείται. Φτάσαμε 11.30 το βράδυ στο αεροδρόμιο και την άλλη μέρα στις 7.30 το απόγευμα παίζαμε καιο αντίπαλος δεν ετοιμαζόταν υπό τις ίδιες συνθήκες. Αμέσως αμέσως ενεργειακά χρειάζεται πολύ μεγάλη ετοιμότα, αλλά και συγκέντρωση σε πολύ ψηλό βαθμό. Γι’ αυτό πολλά μπράβο στους παίκτες. Ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν να διαχειριστούμε και υπήρξε πολυφωνία στην επίθεση που λειτούργησε άψογα. Η άμυνα μπορώ να πω καλά. Στην αρχή είχαμε κάποιες ασυνεννοησίες και αδράνειες αμυντικά, που επέτρεψαν εύκολους πόντους. Στην δεύτερη και την Τρίτη περίοδο που η άμυνα έκλεισε και ανάγκασε την ΑΕΚ να μείνει στους 15 πόντους φτάσαμε να πάρουμε εύκολα τη νίκη. Τώρα έχουμε μία μέρα ξεκούραση αύριο  Θα θέλαμε κι εγώ και οι παίκτες να γεμίσει το γήπεδο στο τελευταίο αυτό παιχνίδι της κανονικής περιόδου με την Ζαλγκίρις που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε όλοι να έρθει ο κόσμος και να στηρίξει με την παρουσία του την προσπάθεια που κάναμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση».

Για το πιο ελεύθερο μπάσκετ που έπαιξε κάποιες στιγμές ο Ολυμπιακός ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Σε κάποια παιχνίδια όπως αυτό που υπήρχε κούραση, πρέπει να αφήνεις τους παίκτες να βρουν το ρυθμό τους. Αυτό έγινε γιατί έχουμε ταλέντο και μπορέσαμε να σκοράρουμε μετά από ωραίες συνεργασίες στην επίθεση και ωραίο μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ