24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Η πίεση στον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 64-62 στον τρίτο τελικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων»:

«Ήταν ένα ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του. Ποιοτικά δνε ήταν καλό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντική η νίκη. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν πανικοβληθήκαμε. Η ομάδα έχει δείξει πολλές φορές τον χαρακτήρα και το μέταλλό της κα πως όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, παίζει καλύτερα. Είναι σημαντικό πως ηρεμήσαμε μετά το τάιμ άουτ (σ.σ. στο 35'). Βάλαμε δύο μεγάλα σουτ και επιστρέψαμε γρήγορα στο παιχνίδι. Σε όλο τον αγώνα, είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ που δεν ήταν εύστοχα. Κλειδί ήταν η γρήγορη αντίδραση μας, αλλά και η αντίδραση μας στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτά ήταν δύο καίρια σημεία. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Τώρα η πίεση μεταφέρεται στον αντίπαλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη και πάντα θέλουμε η συμπεριφορά του απέναντι σε όλες τις ομάδες να είναι κόσμια», τόνισε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Οσον αφορά το τι ειπώθηκε στο τάιμ της ομάδας του, όταν εκείνη βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά, είπε: «Πραγματικά εκείνο το τάιμ άουτ ήταν πολύ χρήσιμο. Προσπάθησα να ηρεμήσω την ομάδα. Επρεπε να γυρίσουμε γρήγορα τον διακόπτη και να συγκεντρωθούμε. Πιστεύω πως αυτό έγινε. Ηταν σημαντικό που φάνηκε η προσωπικότητα των παικτών. Εχουμε παίκτες με προσωπικότητα, οι οποίοι έχουν παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια».

Για το αν η προσωπικότητα των παικτών του Ολυμπιακού, οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν στο τέλος τόνισε: «Είναι συνδυασμός της προσωπικότητας και της ηρεμίας που υπάρχει στην ομάδα. Δεν υπάρχει πανικός».

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Ερικ Γκριν λέγοντας πως «γύρισε το πόδι του. Προσπάθησε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήταν καλά. Θα δούμε από αύριο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ