27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Η ομάδα είναι πάνω από όλους, τα πάντα θα κριθούν στο ΣΕΦ»

Την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κύμης "επισκίασε" η απόφαση του Γιάννη Σφαιρόπουλου να δώσει υποχρεωτική άδεια στον Γιάννη Αθηναίου.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός μετά το ματς τόνισε:

«Είναι σε υποχρεωτική  άδεια, είναι εσωτερικό θέμα της ομάδας για ποιο λόγο. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε. Εννοείται πως η ομάδα είναι πάνω από όλα, πάνω από εμένα και τους παίκτες. Ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του στην ομάδα του, πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του και να συμμετέχει στην ομάδα όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό το λέω από την αρχή της χρονιάς. Η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες της. Είτε για ένα 1′, είτε για 40′ κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος για να προσφέρει στην ομάδα. Αυτό ισχύει για όλους, από τον πρώτο ως τον τελευταίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Μιλώντας νωρίτερα για την πρωτιά, είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, με την πορεία που κάναμε συνολικά γενικά, σε όλη την κανονική περίοδο, το δικαιούμασταν, ήμασταν σταθεροί, πιστεύω ότι αξίζαμε αυτή τη θέση, γιατί κάναμε μόνο μια ήττα όπως και πέρσι.

Εάν συγκρίνουμε τις δύο χρονιές, φέτος το πήραμε λίγο πιο εύκολα, από πέρσι και δικαίως τερματίσαμε πρώτοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί και τίποτα, όπως είδαμε και πέρσι, χάσαμε στον πρώτο τελικό των πλέι οφ. Το σημαντικό είναι να διαφυλάξεις την έδρα σου, για εμάς το σημαντικό είναι πως και στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Οπότε όλα θα κριθούν εδώ στο ΣΕΦ.

Πλέον, είναι η στιγμή να αφήσουμε για λίγο το ελληνικό πρωτάθλημα και να επικεντρωθούμε στην Ευρωλίγκα. Στα πλέι οφ που έρχονται, αλλά κοιτάμε μόνο το πρώτο ματς. Η ομάδα έχει ρεπό αύριο και από μεθαύριο κανονικά στο γήπεδο μέχρι τον αγώνα. Θέλουμε τις τελευταίες ημέρες να δουλέψουμε σε κάποιες λεπτομέρειες, να μπουν ο Μπιρτς και ο Πρίντεζης που σήμερα προφυλάχθηκαν για να είναι έτοιμοι στη συνέχεια».

Ο τεχνικός της Κύμης,Βασίλης Μπρατσιάκος, δήλωσε: 

«Το Σάββατο του Λαζάρου ήταν πολύ σημαντική βραδιά για εμάς. Πετύχαμε τότε τον στόχο μας στο 100% και σήμερα ήρθαμε να διασκεδάσουμε στο παιχνίδι, προφυλάξαμε κάποια παιδιά που είχαν τραυματισμούς και θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ πως προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πλέον κοιτάζουμε, μετά το Πάσχα, να μιλήσουμε και να σχεδιάσουμε τη νέα σεζόν. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους και καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ