30.4 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Η Ζαλγκίρις έχει το «πρέπει» πια»

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί σήμερα (23/4)  από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό τη Λιθουανία και με στόχο το μίνιμουμ μία νίκη απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας στους δύο επόμενους αγώνες της σειράς των play offs της Ευρωλίγκας. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 1-1 και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως το «πρέπει» το έχουν πλέον οι Λιθουανοί, που ουσιαστικά πήραν και το πλεονέκτημα έδρας. Όλα αυτά με τον Ολυμπιακό  να εξακολουθεί να ταλανίζεται από τραυματισμούς και ένα μεγάλο ερωτηματικό να συνοδεύει πλέον και το όνομα του Γιώργου Πρίντεζη.

«Δεν προπονήθηκε σήμερα», τόνισε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" για να προσθέσει: «Αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά θα δούμε και στην πρωινή προπόνηση αύριο πώς θα είανι. Δεν είναι το μόνο πρόβλημα άλλωστε που έχουμε. Και ο Πρίντεζης και άλλα παιδιά παίζουν με ενέσεις. Εδώ που έχουμε φτάσει όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα με τους τραυματίες και θα πράξουμε ανάλογα».

Σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει κάτι ή αν μπορεί να αλλάξει κάτι τεχνικά για τις δύο ομάδες απάντησε: «Κάποιες μικρές αλλαγές υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια, γιατί κάποια συστήματα τα επαναφέρεις, κάποια τα προσαρμόζεις, γίνονται προσαρμογές στην άμυνα. Έχουμε ετοιμάσει εμείς κάποια πράγματα, όπως κι αυτοί άλλωστε. Δεν μπορούν όμως οι ομάδες να αλλάξουν γενικότερα φιλοσοφία και νοοτροπία. Συνολικά η εικόνα των δύο  ομάδων δεν μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα. Περιμένουμε ένα δσύκολο παιχνίδι μετά τα δύο πρώτα αποτελέσματα. Η Ζαλγκίρις έχει το προβάδισμα με δύο ματς στην έδρα της πια. Το «πρέπει» υπάρχει γι’ αυτούς».

Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την εμπειρία τέτοιων αγώνων, όπως και ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος: «Τέτοια ματς έχουν παίξει πολλά, εδώ και πολλά χρόνια οι πιο πολλοί παίκτες μας. Ασφαλώς και μετράει η εμπειρία. Έχουμε δύσκολη αποστολή και το ξέρουμε. Ξέρουμε όμως και τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά να κάνουμε αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο».

Η άμυνα έρχεται σε πρώτο πλάνο, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού εστιάζει και στις δύο πλευρές του γηπέδου: «Σίγουρα η άμυνα πρέπει να είναι δυνατή, αλλά επιβάλλεται να υπάρξει και ισορροπία, γιατί αν δεν παίξουμε καλά στην επίθεση, θα τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν, οπότε η άμυνα με τη σειρά της γίνεται πιο ευάλωτη. Και ισχύει και το αντίστροφο. Από την άμυνα βρίσκει ρυθμό η επίθεση. Οπότε θα πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές, χωρίς σκαμπανεβάσματα, χωρίς κενά διαστήματα και σε υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ