22 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Η άμυνα έδωσε τη νίκη”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πανηγύρισε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη της ομάδας του επί της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς πέρα από τους δύο βαθμούς που πήρε απόψε, έχει το απόλυτο πλεονέκτημα απέναντι στους Ισπανούς στη βαθμολογία. Όπως το έχει και απέναντι στην Φενέρπαχτσε. Για τον προπονητή του Ολυμπιακού η άμυνα ήταν το Α και το Ω.

"Πιστεύω πως η άμυνα έκανε τη διαφορά. Ελέγχαμε το ρυθμό, δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους, να βγουν σε αιφνιδιασμούς ή να εκτελέσουν σε πρώτο χρόνο, ενώ περιορίσαμε το spot up σουτ τους που είναι μεγάλο τους όπλο. Όλα αυτά σε έναν αγώνα που ήταν ντέρμπι ως το τέλος. Και στο τέλος η άμυνα νίκησε".

Ο Σφαιρόπουλος αναγνώρισε πως "η νίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική" και πρόσθεσε: "Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι από τα φαβορί για το φάιναλ φορ και καλή ομάδα και το θετικό αποτέλεσμα έχει σημασία τόσο βαθμολογικά, όσο και για την ψυχολογία της ομάδας".

Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά συμπλήρωσε: "Ξέραμε πως αν τους κρατούσαμε χαμηλά στο σκορ, θα είχαμε πιθανότητες να νικήσουμε. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο. Και στα 20 λεπτά. Περιμέναμε στο δεύτερο την αντίδραση της Ρεάλ, ήταν πολύ σημαντικό στο 34’, ήταν επάνω με έξι πόντους, δεν τα παρατήσαμε, συνεχίσαμε να παλεύουμε, παίξαμε καλή άμυνα και νικήσαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη, πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και όλα μπορούν να συμβούν. Καλή συνέχεια στον φίλο μου Πάμπλο Λάσο και τη Ρεάλ Μαδρίτης."

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ