26.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Ηταν αγώνας προσομοίωσης”

«Θέλω την απόλυτη συγκέντρωση στον πρώτο τελικό της Κυριακής. Για αυτό αντέδρασα έτσι στο δεύτερο μέρος εκεί που χαλαρώσαμε, καθώς είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας για τους τελικούς»
Ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιαννης Σφαιρόπουλος ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο όταν είδε την ομάδα του να χαλαρώνει στην άμυνα, αλλά όπως είπε αυτό ήταν μέρος της προετοιμασίας για τον τελικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι:
«Πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προλάβει έστω και έναν τελικό ο Μάτ Λοτζέσκι» βάζοντας τέλος σε όποια ελπίδα των φίλων της ομάδας να δει τον Αμερικανό και πάλι στο παρκέ.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο κόουτς του Ολυμπιακού υποστήριξε:
«Κάναμε το καθήκον μας. Από την αρχή ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνα, όπου δεχτήκαμε μόλις 25 πόντους στο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε εξαιρετικά στο δεύτερο με ένα σερί 10-2 και ξεφύγαμε πάνω από τους 21 πόντους ενώ το πρόσημο είναι θετικό παρά τη χαλάρωση καθώς βγήκαν μπροστά παιδιά όπως ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης που ήταν πολύ καλός στην άμυνα αλλά και ο Γιάνγκ που ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές.
Επίσης ξεκουράσαμε βασικούς παίκτες και προφυλάξαμε και τον Ουότερς που είχε ένα τράβηγμα.
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Πρίφτης, υπενθύμισε ότι δεν έχει πλέον νόημα οι αγώνες της 3ης και 4ης θέσης ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό του για τον Ολυμπιακό.
«Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτή η σειρά των αγώνων για την 3η και 4η θέση. Δεν έχει νόημα, αφού δεν υπάρχει στόχος για είσοδο σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μετράει μόνο για το πρεστίζ.
Εμείς οι Έλληνες το καταλαβαίνουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσουμε στους ξένους και να τους πείσουμε για αυτά τα παιχνίδια» τόνισε ο κόουτς των φιλοξενουμένων που απέδωσε και τα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.
«Αν και τα έχουμε πει προσωπικά με το τεχνικό τίμ τηλεφωνικά, θα ήθελα να εκφράσουμε και μέσω της συνέντευξης Τύπου το θαυμασμό μας για τον τρόπο που έπαιξε εφέτος ο Ολυμπιακός μέχρι τον τελικό στην πιο απαιτητική Ευρωλίγκα. Τους αξίζουν πολλά μπράβο».
Τέλος για το παιχνίδι ο κόουτς Πρίφτης υπενθύμισε: « Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, ήμασταν χωρίς ενέργεια και έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Καθώς μην ξεχνάτε ότι είχαμε 4 ματς τις τελευταίες 40 μέρες. Θα δούμε τώρα πώς είναι και οι τραυματίες αλλά το σημαντικό είναι ότι έχουμε καλό ελληνικό κορμό". 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ