27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο βήμα” (vid)

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το πρώτο ραντεβού με την Εφές Αναντολού, αύριο βράδυ στο ΣΕΦ και ο προπονητής του Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχτηκε ότι ήρθε ή ώρα που όλοι στην ομάδα περίμεναν.

«Μπαίνουμε στη φάση των πλέι οφ και σίγουρα είναι αυτά τα παιχνίδια που περιμέναμε εδώ και καιρό. Ξεκινήσαμε αρχές Οκτωβρίου την κανονική περίοδο και δουλέψαμε σκληρά, όλο αυτό το διάστημα των 6,5 μηνών για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ξεκινώντας τώρα τα play off, έχουμε την ευκαιρία, διαφυλάσσοντας την έδρα μας, να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση για το Final Four» τόνισε αρχικά ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας υπενθυμίζοντας παράλληλα:

«Όμως, αυτό δεν είναι εύκολο γιατί παίζουμε με μια πολύ αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα, που το τελευταίο δίμηνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Παίζει σε υψηλούς ρυθμούς, έχει βρει χημεία στο διάστημα αυτό και έχει παίκτες που ο καθένας τους μπορεί να σου κάνει τη ζημιά».

Όσο για το τι περιμένει από τους παίκτες του ;

«Εμείς έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά για αυτά τα παιχνίδια και αυτό ακριβώς θέλουμε από τα παιδιά να κάνουν μέσα στο γήπεδο και σε αυτούς τους αγώνες. Αυτή είναι η βάση μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια.

Κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι και όχι τη σειρά, ενώ έχουμε αφοσιωθεί εδώ και καιρό σε αυτό το παιχνίδι. Και εκείνο που μένει τώρα είναι να ετοιμαστούμε και πνευματικά ώστε να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτή την πρώτη μάχη.

Περιμένουμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γήπεδο, νομίζω θα έχουμε sold out και ελπίζουμε ο κόσμος να ενισχύσει με τη φωνή του την ομάδα μας στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων που σχετικά με τον έλεγχο του ρυθμού αλλά και το κίνητρο των παικτών του, υπογράμμισε:

«Η Εφές είναι μία ομάδα με πολύ υψηλό αγωνιστικό ρυθμό. Είναι πολύ καλή στο τρανζίσιον, στις ενδιάμεσες καταστάσεις και σίγουρα ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι κλειδί. Σίγουρα όταν ετοιμάζεσαι να παίξεις στα πλέι οφ, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι για να δώσουν το 100%. Μετράει, όμως και η εμπειρία».

Ενώ για αυτούς που δεν έχουν ξαναπαίξει σε τέτοια σειρά αγώνων (Μπίρτς, Ουότερς, Γκρίν, Μιλουτίνοφ, Γιάνγκ) υπενθύμισε: «Νομίζω πως η ομάδα λειτουργεί με αυτό το πνεύμα. Και οι πληροφορίες που παίρνουν οι παίκτες από το προπονητικό επιτελείο και από τις εμπειρίες των συμπαικτών τους θα τους βοηθήσουν. Τα πλέι οφ είναι μία ειδική κατηγορία αγώνων. Γενικά είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχουμε δουλέψει και τις τελευταίες λεπτομέρειες, πέρα από τις βασικές αρχές που υπάρχουν, και πιστεύω θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι για αύριο».

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν θέλησε να ξεχωρίσει τα παιχνίδια (σε ερώτηση για το ότι η ομάδα του μπορεί να νικήσει στην Πόλη, αν χάσει κάποιο παιχνίδι εδώ) λέγοντας πως σίγουρα το άγχος είναι με το γηπεδούχο αλλά ότι η ομάδα του βλέπει μόνο το πρώτο ματς αυτή τη στιγμή, ενώ επίσης δεν θέλησε να μιλήσει μεμονωμένα για παίκτες, αφού όπως είπε:

«Για να κερδίσεις παιχνίδι πλέι οφ πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι καλά. Ο κάθε παίκτης είναι πολύτιμος και ο κάθε παίκτης πρέπει να δώσει το 100%. Είτε είναι ψηλός είτε κοντός είτε φόργουορντ, όπου και να παίζει, πρέπει να παίξει όσο καλύτερα μπορεί. Όλοι είναι απαραίτητοι και όλοι πρέπει να δώσουν το 100%».

Photo Credits: Eurokinissi.

 

Δείτε και ακούστε όλη τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=VBDJxb31G1A



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ