19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Δεν ψάχνω ποτέ για δικαιολογίες”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν αναζήτησε δικαιολογίες, έκανε ξεχωριστή μνεία σε όσους μπήκαν ή θα μπαίνουν για λίγα λεπτά σε κάθε αγώνα (ή περισσότερα σε κάποιους άλλους), έδωσε στη νίκη τη σωστή της διάσταση και δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την Κρήτη και το Ηράκλειο για τη φιλοξενία για μία ακόμη φορά. Όλα αυτά στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού, λίγα λεπτά μετά τον αγώνα.

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη,  γιατί πάντα το πρώτο παιχνίδι κρύβει πολλές εκπλήξεις και είνα πιο δύσκολο για την γηπεδούχο ομάδα να φτάσει στη νίκη.Και έχουμε έναν επιπλέον λόγο να το λέμε αυτό γιατί παίξαμε εντός, αλλά στην Κρήτη. Και παρά το ότι οι φίλοι του Ολυμπιακοί και οι φίλοι του μπάσκετ στην Κρήτη μας βοήθησε δεν είναι και η φυσική μας έδρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε και είναι καλό πιστεύω πως τους δώσαμε την ικανοποίηση της νίκης, που νικήσαμε γι’ αυτούς. Όπως ευχαριστούμε και όλους όσους διοργάνωσαν το παιχνίδι αυτό εδώ και την σπουδαία φιλοξενία. Σε ότι αφορά τον αγώνα αρχίσαμε λίγο νευρικά τα πρώτα πέντε λεπτά. Μετά από αυτό το φέραμε στα μέτρα μας το παιχνίδι, παίξαμε καλα στην άμυνα, παίξαμε ως ομάδα στην επίθεση και σιγά σιγά στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στην δεύτερη περίοδο πήγε και σε διψήφια διαφορά. ΣΤ οδεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά η Μπασκόνια προσπάθησε να επιτρέψει, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, επιμείναμε στο αμυντικό μας πλάνο, μείναμε μαζί και φτάσαμε σε κάποια εύκολα καλάθια, χάρη στη συνεργασία των παικτών.  Νομίζω πως το αποτέλεσμα δείχνει πως πήγε το παιχνίδι και συγχαίρω τους παίκτες για μια καλή νίκη.»

Ο Σφαιρόπουλος διευκρίνισε γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Κιμ Τιλί, αναφερόμενος στον τραυματισμό του στη διάρκεια της προθέρμανσης και πρόσθεσε: «Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά ξέρω πως πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας».

Ο Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τις απουσίες της ομάδας, αφού έλειπαν εκτός από τον Τίλι και οι Σπανούλης - Ρόμπερτς: "Κάναμε μια προσπάθεια να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα και χάρη στους προέδρους μας που έκαναν ότι χρειαζόταν για να πάρουμ παίκτες που "κουμπώνουν" με την υπόλοιπη ομάδα. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει καμία προπόνηση όλοι μαζί. Δεν μπορεί να μας σταματήσουν οι απουσίες, ούτε αποτελεί δικαιολογία. Δεν ψάχνω ποτέ για τέτοιες δικαιολογίες. Και πέρυσι παίξαμε στους τελικούς χωρίς δύο ξένους. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα παίξαμε σε άδειο γήπεδο χωρίς κόσμο, πάλι χωρίς τα δύο βασικά γκαρντ. Δεν το κάνω αυτό, δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, γιατί πιστεύω στην ομάδα και όλοι οι παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει και είναι σημαντικό να το ξέρει ο κάθε παίκτης αυτό. Γιατί μπορεί ο κάθε παίκτης να παίξει σε ένα παιχνίδι 5 λεπτά, σε άλλο 10 σε άλλο καθόλου. Παράδειγμα είναι ο Γιώργος Μπόγρης,  ο οποίος έπαιξε στο τέλος 3’30’’, πήρε δύο επιθετικά ριμπάουντ που ήταν κρίσιμα και ήταν σημαντικός για την ομάδα με αυτόν τον τρόπο. Όλα τα παιδιά από τον πάγκο έδειξαν μεγάλη διάθεση και έδωσαν ότι μπορούσαν. Μην ξεχνάμε πως έχουμε οχτώ παίκτες νέους, αν υπολογίσουμε και τον Αρσενόπουλο. Έχουμε πέντε νέους ξένους, ο Μπόγρης είναι καινούριος. Δεν είναι εύκολο. Βρίσκουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ακόμη κι εγώ μαθαίνω τους καινούριους παίκτες, τι μπορεί να κάνουν, πως παίζουν, πως παίρνουν την μπάλα, γιατί αλλιώς είναι να τους βλέπεις στο βίντεο και αλλιώς όταν τους κοουτσάρεις. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας και θα βελτιωνόμαστε. Προχωράμε βήμα βήμα. Το παιχνίδι ήταν μόνο το πρώτο από έναν Μαραθώνιο. Τώρα κοιτάμε το επόμενο για το ελληνικό πρωτάθλημα και μετά το επόμενο.... Δεν κοτιάμε μακριά. Τι θα γίνει στο τέλος θα το δούμε όταν έρθει ο καιρός."

Ο Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε και για τον Βασίλη Τολιόπουλο: "Τον ξέρω από μικρό. Τον πιστέυω, τον πήραμε στην ομάδα, γιατί έχει δυνατότητες. όταν ήρθε σε εμάς το κορμί του ήθελε δουλειά γιατί θα έπρεπε να είναι δυνατό και εκρηκτικό για να μαρκάρει τους αντίπαλους γκαρντ στην Ευρωλίγκα.  Το τεχνικό κομμάτι και το μπάσκετ τα είχε. Είναι πλέον ένας αθλητής που τον υπολογίζουμε, αλλά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένους, να έχει χαμηλούς τόνους και σεμνότητα. Γιατί όταν νομίζεις πως έφτασες κάπου, ή έκανες κάτι, πολλές φορές πέφτεις πολύ άσχημα. Θα πρέπει κάθε φορά που θα έχει την ευκαιρία να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όπως σήμερα".

Οι φίλαθλοι στα Δύο Αοράκια φώναζαν πως είναι η δεύτερη έδρα του Ολυμπιακού στο τέλος του αγώνα και όταν κάποιος το ανέφερε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αυτός χαμογέλασε, ευχαρίστησε τον κόσμο για μία ακόμη φορά "που έδωσε ώθηση με τη φωνή του και μας έφερε γούρι..."

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ