21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Δεν πρέπει να πέφτει η ψυχολογία μας”

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν πολύ προβληματισμένος από την εμφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και δεν το έκρυψε μιλώντας στην κάμερα του Cosmotesport.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Δεν λειτουργήσαμε καθόλου καλά στο δεύτερο ημίχρονο στην επίθεσή μας. Χάσαμε πολλά λέι άπ, πολλά ελεύθερα σουτ και αυτό έφερε εκνευρισμό. Μοιραία δεχτήκαμε λοιπόν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό αλλά όταν το παιχνίδι πήγε στον πόντο εκεί ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και αντιδράσαμε σωστά.

Ξέρουμε ότι ο Προμηθέας είναι μια πολύ καλή ομάδα και το λέγαμε και πριν τα παιχνίδια. Οπως λέγαμε ότι ήταν πλασματική η διαφορά του πρώτου αγώνα που νικήσαμε εύκολα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και να έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί σε κάποια σημεία ήμασταν μόνοι και χάναμε εύκολα καλάθια. Δεν πρέπει να πέφτει η ψυχολογία μας, έχουμε την ποιότητα και το δείξαμε στο τέλος. Απλά έπεσε κάποια στιγμή πολύ η ψυχολογία μας και αυτό στοίχισε".

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς του Ολυμπιακού δήλωσε:

« Σήμερα είχαμε δυο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι με καλή άμυνα, ωραίο μπάσκετ και πλουραλισμό. Στο δεύτερο ημίχρονο ενώ είπαμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και αμυντικά και επιθετικά, γιατί επιδεχόταν βελτίωση, παρόλο που πήραμε την μεγαλύτερη διαφορά μας στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, χάσαμε τη συγκέντρωση μας.

Χάσαμε εύκολα καλάθια, κάτι που έφερε εκνευρισμό, δεχτήκαμε πολλούς πόντους και μοιραία το παιχνίδι γύρισε.

Στο τέλος μας πήραν μία διαφορά, και τότε έβαλε ένα μεγάλο σουτ ο Ρόμπερτς, και ο Σπανούλης βέβαια έκανε δύο τρεις προσπάθειες που βοήθησαν. Η άμυνα μας όμως δεχόταν εύκολα το καλάθι.

Στο τέλος δείξαμε τον χαρακτήρα μας και τη θέλησή μας για να κερδίσουμε το ματς με το πολύ μεγάλο σουτ του Παπανικολάου. Σήμερα κάναμε το 2-0 αλλά πήραμε ένα καλό μάθημα για το πως πρέπει να είμαστε και στα επόμενα παιχνίδια, αλλά και για το πώς πρέπει να έχουμε διάρκεια και στα 40 λεπτά"

Στην ερώτηση για το που οφείλεται η εικόνα αυτή ειδικά μετά την πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επεσήμανε:

« Όπως πήγε το πρώτο παιχνίδι και όπως κύλησε το πρώτο ημίχρονο, ήταν μία παγίδα στο μυαλό όλων μας ότι θα έχουμε ένα εύκολο απόγευμα. Ο Προμηθέας δεν έφτασε τυχαία στην τρίτη θέση, γι αυτό και έπαιξε τόσο καλά. Από την άλλη ο εκνευρισμός έφερε εύκολα καλάθια στους αντιπάλους και αυτό μας κόστισε και αμυντικά και επιθετικά . Πιστεύω το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν ο εφησυχασμός ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι.»

 

Photo Credit :Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ