25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Δεν είναι έτοιμος ο Ρόμπερτς»

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ο ρυθμός της Μπασκόνια, ο μαραθώνιος της Ευρωλίγκας, αλλά και το ίδιο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα κάνει αύριο (12/10, 21.00) την πρεμιέρα του στη διοργάνωση στην Κρήτη, στα Δύο Αοράκια, ήταν από τους κεντρικούς άξονες της σημερινής συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε από αυτό το τελευταίο, ευχαριστώντας «τον Δήμο Ηρακλείου και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στο να παίξουμε στην Κρήτη.» Χαρακτήρισε θερμή τη φιλοξενία και ευχήθηκε να γεμίσει το γήπεδο, προσθέτοντας: «Αξίζει στον κόσμο εδώ να δει έναν αγώνα επιπέδου Ευρωλίγκας και θέλουμε τη στήριξή του, ώστε να μπούμε με νίκη στη διοργάνωση.»

Μια διοργάνωση την οποία αποκάλεσε –και δικαίως- «μαραθώνιο» όπως έχει διαμορφωθεί από πέρυσι: «Είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα και εμείς θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Έχει διατηρήσει στο ρόστερ της καλούς παίκτες από πέρυσι και έχει ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες. Έχει επίσης νέο προπονητή, που φέρνει νέες ιδέες. Είναι μια ομάδα καλή στο ανοιχτό γήπεδο με καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Πρέπει να την «απορρυθμίσουμε». Έχουμε προετοιμαστεί, ξέρουμε πως παίζουν και πλέον για εμάς ζητούμενο είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε διάρκεια. Είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε το πλάνο μας».

Ο Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το στυλ αγωνιστικά της Μπασκόνια για το οποίο τόνισε: «Έχει το ίδιο στυλ που είχε και πέρυσι, με την έννοια πως δίνει έμφαση στο τρανζίσιον, το γρήγορο παιχνίδι, της αρέσει να τρέχει. Μπορούν να επιτεθούν με πολλούς τρόπους. Έχει μεγάλη έφεση στο κομμάτι αυτό και ταλέντο στο σκοράρισμα. Μοιάζει με την περσινή, αλλά δίνει έμφαση και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού.»

Ερωτηματικό είναι η κατάσταση του Ρόμπερτς, ο οποίος έχει ταξιδέψει στο Ηράκλειο, αλλά η παρουσία του στο ρόστερ αποτελεί ερωτηματικό: «Κάνει ακόμη ατομικό πρόγραμμα και συμμετέχει σε κάποια κομμάτια της προπόνησης, αυτά που δεν έχουν επαφές όμως. Δεν είναι έτοιμος. Είναι μεγάλο ρίσκο να παίξει, χωρίς να έχει κάνει καν προπόνηση. Ακόμη κι αν προπονηθεί μία φορά, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με τον τραυματισμό του. Μας λείπει, όπως και ο Σπανούλης, αλλά πιστεύω πως έχουμε τους παίκτες για να αναπληρώσουμε το κενό τους.»

Ο συνδυασμός των απουσιών σε σχέση με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί μακριά από την φυσική του έδρα, θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό συνδυασμό για άλλοθι, κάτι το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Θέλω ο Ολυμπιακός να παίζει το ίδιο καλά εντός και εκτός έδρας. Θα αγωνιστούμε σε ένα φιλόξενο γήπεδο, με τον κόσμο μας και το γεγονός πως είμαστε μακριά από το ΣΕΦ δεν αποτελεί δικαιολογία για τίποτα. Θα ξαναπώ πως θέλω μια ομάδα που θα παίζει εξίσου καλά τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.»

Αναφερόμενος γενικά στη δυναμική της φετινής Ευρωλίγκας υπογράμμισε: «Θα είναι πιο ανταγωνιστική. Η Μακάμπι φέτος είναι πιο ομάδα, η Μπαρτσελόνα διαφορετική. Και μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και τα παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες. Θα υπάρχει μαζεμένη κούραση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να κάνουμε φέτος ακόμη καλύτερη διαχείρις στο υλικό μας και είναι κάτι που το είπαμε από την αρχή της χρονιάς.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ