21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Αν έχουμε 5 παίκτες, θα παίζουν 40 λεπτά…»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάλαγα (20/10, 21:00) για την δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα.

Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" τόνισε πως η ομάδα θα παλέψει με όσους παίκτες έχει, δίνοντας τα όλα στο παρκέ.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Η αρχική του τοποθέτηση: «Παίζουμε ουσιαστικά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, μετά την τιμωρία μας. Ευελπιστούμε να έχουμε την ανάλογη βοήθεια για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παίζουμε με σκληροτράχηλη ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Με μεγάλο ρόστερ και ένα βαθύ ροτέσιον που τους δίνει φρεσκάδα στο παιχνίδι. Έχουν παίκτες που πρωτοστατούν αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, να εφαρμόσουμε το πλάνο μας και αμυντικά να τους χαλάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του στην επίθεση».

Για το φαινόμενο των συχνών τραυματισμών: «Δεν θα σταθώ ποτέ σε τραυματισμούς, όσο σημαντικοί και αν είναι αυτοί. Πρέπει να παλεύουμε με όσους έχουμε. Πέντε παίκτες; Και οι πέντε να ματώνουν, να παλεύουν, να βουτάνε στο γήπεδο. Φέτος οι τραυματισμοί είναι από χτυπήματα και όχι από κακή προπόνηση. Δεν βρίσκω δικαιολογίες στους τραυματισμούς».

Για τις απουσίες: «Σίγουρα δεν παίζει ο Σπανούλης και ο Τιλί. Ο Στρέλνιεκς δεν θα προπονηθεί σήμερα, θα δούμε αύριο πως θα πάει. Μάντζαρης και Παπανικολάου θα δοκιμάσουνε να προπονηθούν με επαφές».

Για τον Τιλί: «Το συζητάμε αλλά δεν βιαζόμαστε. Προέχει ο αγώνας. Κοιτάζουμε την αγορά αλλά δεν βιαζόμαστε. Μιλήσαμε με την διοίκηση και είπαμε να περιμένουμε. Έχουμε παίκτες να καλύψουμε το κενό του. Αν πάρουμε, θα είναι κάποιος καλός και ποιοτικός. Όχι απλά για να πάρουμε έναν παίκτη».

Για την προετοιμασία με τις απουσίες: «Οι τραυματισμοί δεν σε αφήνουν να κάνεις καλές προπονήσεις. Το σημαντικό είναι η πνευματική ετοιμότητα. Έχουμε παίκτες που κατανοούν την τακτική και τον τρόπο παιχνιδιού. Ευελπιστούμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο».

Για την νίκη της Μάλαγα στην πρεμιέρα: «Έτσι παίζει αυτός ο προπονητής, έχει πιεστικές άμυνες, έβγαλαν εκτός ρυθμού την Φενέρ. Περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και εμείς. Να αντιτάξουμε σκληράδα απέναντί τους».

Για τον Τολιόπουλο: «Σίγουρα θα πάρει τις ευκαιρίες του φέτος, γι’ αυτό και τον κρατήσαμε. Δούλεψε το κορμί του, το ταλέντο το είχε. Πρέπει να μείνει ταπεινός, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τον έχω από τον Πανιώνιο, τον ξέρω και με ξέρει καλά. Ήρθε η ώρα του. Απλά πρέπει να έχει το μυαλό στο κεφάλι του. Γιατί αλλιώς θα αργήσετε να τον ξαναδείτε…».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ