20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Άλλη ομάδα θα είχε γονατίσει»

Μόνο συγχαρητήρια είχε να δώσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στους παίκτες του στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε και απαντήσεις για το χαμηλό σχήμα, αλλά και την αρνητική κριτική που δέχεται η ομάδα, παρά τα θετικά αποτελέσματα.

«Να συγχαρώ τους παίκτες για αυτή τη σημαντική νίκη», είπε αρχικά, για να συνεχίσει: «Αυτή η νίκη ανήκει στους παίκτες γιατί έδειξαν χαρακτήρα, πάλεψαν στον μέγιστο βαθμό και τελικά πήραν το αποτέλεμσμα που ήεθλαν Παίξαμε απέναντι σε μία από τι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και αν είχαμε απουσίες από τραυματισμούς, δεν ήταν ένας παράγοντας που έκρινε το παιχνίδι, γιατί όλοι οι παίκτες έδωσαν και την καρδιά τους για τη ομάδα. Να συγχαρώ τον κόσμο που στήριξε την ομάδα και νομίζω πως τους δώσαμε μια νίκη που τους έκανε χαρούμενους».

Ο Σφαιρόπουλος συνέχισε προσθέτοντας: «Έπαιξαν όλοι με αυταπάρνηση, βούτηξαν δυο και τρεις φορές να σώσουν τις μπάλες, πήγαμε στην τελευταία περίοδο στα επιθετικά ριμπάουντ και ανανεώσαμε 3 και 4 φορές τις επιθέσεις μας. Το χαμηλό σχήμα άλλαξε το ρυθμό του παιχνιδιού. Γενικά δεν αφήσαμε την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και χτυπήσαμε την κατάλληλη στιγμή. Είχαμε έναν εκπληκτικό ΜακΛιν που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά σήμερα είδαμε πόσο μας είχε λείψει ο ηγέτης μας ο Σπανούλης όλο αυτό το διάστημα. Ήταν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και έχει πολύ ακόμη δρόμο για να δώσει περισσότερα κι αυτός και η υπόλοιπη ομάδα. Συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ σκληρή και επίπονη και δύσκολη, αλλά ας μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε όλους τους παίκτες μας από την αρχή της χρονιάς. Αλλιώς σχεδιάστηκε η ομάδα το καλοκαίρι κι αυτός ο σχεδιασμός λόγω τραυματισμών δεν έχει λειτουργήσει ακόμη, αφού πάντα κάποιος λείπει. Μπράβο στα παιδιά για τη νίκη, να συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους. Ο δρόμος είναι μακρύς επίπονος και ο πιο δυνατός θα επικρατήσει στο τέλος».

Για το σχήμα με τους πέντε κοντούς: «Αυτό το σχήμα με τον Παπαπέτρου στο «5» απέδωσε. Εκεί γύρισε το παιχνίδι με την προσπάθεια που έκαναν αυτά τα πέντε παιδιά, χωρίς να παραγνωρίζω πως και η υπόλοιπη ομάδα κράτησε το παιχνίδι. Το χαμηλό σχήμα απέδωσε και αμυντικά και επιθετικά».

Για την αρνητική κριτική: «Εμείς δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο με πράξεις. Όχι με λόγια. Εμείς συνεχίζουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Ο κόσμος μπορεί ν αέχει διαφορετική άποψη αλλά η ομάδα παλεύει δουλεύει προσπαθεί. Άνθρωπι είμαστε όλοι κάνουμε και κλάθος θα χάσουμε και ματς που έπρεπε να νικήσουμε, θα κερδίσουμε και ματς που κάποιοι δεν έβλεπαν να νικήσουμε όπως με τη Φενέρ. Το πρωτάθλημα είναι πολύ επίπονο, οι τραυματισμοί σε αποδιοργανώνουν, αλλά το σχήμα αυτό δεν είχε παίξει ποτέ στην προπόνηση μαζί. Εκ των πραγμάτων μία κατάσταση πυ δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ. Αναζητούμε τρόπος να καλύψουμε τα κενά μας. Εκεί πο βρίσκει ένας φόρμα να τραυματίζεται να βγαίνει έξω. Άλλη ομάδα με τους τραυματισμούς που έχει ο Ολυμπιακός θα είχε γονατίσει. Ο κόσμος έχει την άποψή του. Εγώ και οι παίκτε ασχολούμαστε με τη δουλειά μας και προσπαθούμε για τον Ολυμπιακό πάντα, γιατί αυτός είνα πάνω από όλους».

Για τις μόλις 10 ασίστ της ΤΣΣΚΑ: «Σταματήσαμε τη δημιουργία τους με την άμυνά μας. Παίξαμε πολύ καλά και τα τρίποντα μπήκαν με το ταλέντο τους. Δεν ήταν αυτά που σουτάρει συνήθως η ΤΣΣΚΑ Μέσα από δημιουργία. Το ποσοστό τους δεν ήταν το συνηθισμένο τους, τους κόψαμε την ασίστ που τους βοηθούσε για τα ελεύθερα σουτ και άμυνα ήταν πολύ σημαντική. Δεχθήκαμε 86 πόντους, αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά. Φάγαμε 4-5 φορές κάποιες πολύ εύκολα καλάθια. Μόνο αυτό θα έπαιρνα ως αρνητικό. Ο Ολυμπιακός έχει χαρακτήρα. Οι παίκτες παίζουν με αυταπάρνηση, δείχνουν χαρακτήρα και παίζουν ως το τέλος σε όλα τα παιχνίδια».

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ