26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Σφίγγει η θηλειά»

Ο Κόροιβος δεν μπήκε καλά στον αγώνα, προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά για την παραμονή του όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική της Basket League. Ο Ντίνος Καλαμπάκος, λίγο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και παρά τη δύσκολη θέση στην οποία παραμένει η ομάδα του, μίλησε για όλα και απάντησε σε όλα, προσφέροντας, όπως πάντα, ατάκες που μένουν και δείχνουν ανάγλυφα αυτό που βιώνει ο ίδιος και ο Κόροιβος.

 «Θα έλεγα πως το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για εμάς. Άλλα είχαμε σχεδιάσει...  Από την... κλινική εικόνα της ομάδας είμαι ευχαριστημένος, παλέψαμε αρκετά, φτάσαμε στους τέσσερις πόντους της διαφορά, αλλά εκεί δεχθήκαμε ένα μεγάλο σουτ, χάσαμε ένα μεγάλο σουτ και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Κάναμε την προσπάθειά μας. Έχουμε μια ευκαιρία, ένα παιχνίδι στην έδρα μας και πρέπει να νικήσουμε. Ψάχνουμε απεγνωσμένα μια νίκη εδώ και 1,5 μήνα οι αντίπαλοι δεν ήταν για τα δόντια μας. Προσπαθήσαμε με τρικ να μπερδέψουμε τον ΠΑΟΚ. Η θηλειά όλο και σφίγγει. Με τη βοήθεια του κόσμου, με την δική μας εμπειρία και την όποια ικανότητα διαθέτουμε, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη που κάνουμε στα τελευταία λεπτά κυρίως λόγω κούρασης ή ηλικίας και να προχωρήσουμε. Ήρθαμε εδώ να πολεμήσουμε και πολεμήσαμε, σε ένα πολύ γεμάτο γήπεδο. Και νομίζω πως ο κόσμος που ήρθε σήμερα είδε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι στεναχωρημένος από την συγκεκριμένη ήττα, αν και μια νίκη θα μας βοηθούσε να κάνουμε νωρίτερα Ανάσταση. Το καλό είναι πως ο τελευταίος αγώνας μας είναι εντός έδρας και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε βόλτα αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ευελπιστώ να τα καταφέρουμε. Σήμερα μας έλειπαν και οι Χατζηνικόλας - Μιλουτίνοβιτς. Ελπίζω να παίξουν τη Μ.Πέμπτη».

«Ακόμη και Κυριακή του Πάσχα»

Ο προπονητής του Κοροίβου ρωτήθηκε και για το γεγονός πως η επόμενη αγωνιστική θα διεξαχθεί Μεγάλη Πέμπτη: Για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να γίνει η τελευταία αγωνιστική Μ.Πέμπτη: “Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για όλους να παίζουμε τέτοιες μέρες. Φαντάζομαι θα υπάρχει λόγος, που διαμορφώθηκε έτσι το πρόγραμμα. Εμείς πατάμε στα κάρβουνα. Θα έλεγα ότι είναι καλύτερο να τελειώνουμε. Υπάρχει ζόρι και στρες και αυτό είναι δύσκολο στην καθημερινότητα μας, θέλουμε να τελειώνουμε. Δεν θα με πείραζε να παίξουμε και την Κυριακή του Πάσχα. Για μένα προέχει ο Κόροιβος και όχι η μέρα ή η ώρα. Η πόλη χρειάζεται τη σωτηρία της ομάδας. Είμαστε η πιο φτηνή ομάδα, με τους λιγότερο επώνυμους ξένους και Έλληνες. Έχουμε λίγο ακόμη λάδι στο καντήλι”.

«Μόνο αν γκρεμιστεί φούρνος»

Ενώ όταν ρωτήθηκε για τη μάχη της τετράδας, απάντησε: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι καλός εδώ. Έχει ωραίο γλέντι στην τελευταία αγωνιστική. Θα περάσετε ωραία. Θα είναι ωραίο το τέλος, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας το 1-5. Θα το πάρει ένας εκ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, εκτός και αν γκρεμιστεί φούρνος. Η ΑΕΚ είναι οργανωμένη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ευχαριστημένος για τα λεφτά που ξόδεψε και σε σχέση με τον Άρη που ξόδεψε διπλάσια χρήματα από πέρσι. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ άντεξε στο πρόγραμμα με την Ευρώπη και παρουσίασε καλό μπάσκετ. Ο κ.Μαρκόπουλος είναι τυχερός που έχει παιδιά που είναι αρκετά χρόνια εδώ. Δουλεύει μεθοδικά. Νόμιζα ότι θα ήταν πιο ξεκούραστος με το τέλος της Ευρώπης, αλλά φαίνεται ότι δουλεύει για την τελική φάση”.

Και μίλησε και για τον Σαχπατζίδη  όταν ρωτήθηκε, καθώς βοήθησε και πάλι σημαντικά τον Κόροιβο σήμερα: “Ο γίγαντας Σάχπα! Τον πήρα πέρυσι από ομάδα Β'Εθνικής στο Παγκράτι. Δεν είχαμε πολλά λεφτά και ψάχναμε για παιδιά που πιστεύαμε ότι θα μας βοηθήσουν. Έκανε εξαιρετικό Πρωτάθλημα και όταν πήγαμε στην Αμαλιάδα δε βρίσκαμε εύκολα Έλληνες παίκτες και αναγκαστήκαμε να πάρουμε παιδιά που τα ήξερα. Αυτό το παιδί δεν έχει δύναμη, αλλά παλεύει και προσπαθεί σκληρά”.

Σπυριδωνίδης: «Αξίζουμε να είμαστε στην κατηγορία»

O Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης υπογράμμισε: «»Ήρθαμε να παλέψουμε. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, είπαμε να κάνουμε κάποια πράγματα που δεν έγιναν. Δεν ήμασταν τόσο σκληροί στην άμυνα στην αρχή. Στην πορεία βρήκαμε τα πατήματά μας. Δυο σουτ που δεν βάλαμε εμείς, δύο που έβαλε ο ΠΑΟΚ και το παιχνίδι τελείωσε. Πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι με τον Προμηθέα, γιατί αξίζουμε να είμαστε στην κατηγορία.»

PHOTO Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ