24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Συντριβή που χρήζει υπέρβασης

O Ολυμπιακός γνώρισε ακόμη μία βαριά ήττα αυτή τη φορά από τη Χατάι, με τις "ερυθρόλευκες" να ηττώνται με 71-55, από την τουρκική ομάδα. Η ήττα αυτή θα είναι η τέταρτη για την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη, που πλέον κάνει το 0-4 και χρειάζεται να κάνει μεγάλη προσπάθεια  και πολλές υπερβάσεις αν θέλει να διεκδικήσει έστω την πρόκριση στο Eurocup.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σχεδόν ισόπαλες στο πρώτο μισό της περιόδου (5-4, 5'). Η Χατάι προσπάθησε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα, οι "ερυθρόλευκες" ωστόσο μείωσαν, με τη Σνιτσίνα να διαμορφώνει το τελικό 16-15, 7 δεύτερα πριν τη λήξη της περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς άλλαξε δραματικά. Οι οικοδέσποινες μπήκαν πολύ πιο δυνατά και κατάφεραν γρήγορα να πάρουν κεφάλι στο σκορ (20-15, 12'). Παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να μειώσει, κυρίως με τη Τζέσικα Τόμας, η Χατάι είχε πιο ισχυρά πατήματα και αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά της, φτάνοντας σύντομα στο +12(30-18, 15'). Οι Τουρκάλες είχαν ξεκάθαρα τον έλεγχο του ρυθμού, και το τελικό 41-28 του ημιχρόνου, διαμορφώθηκε από εύστοχο σουτ της Αμπντελκάντερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε προσπάθειες να μειώσει και τα κατάφερε, φτάνοντας στο -8, με εύστοχο σουτ της Νικολοπούλου (43-35, 24'). Η Χατάι ωστόσο συνέχισε το σερί της, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την ψαλίδα και κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +14 (56-42) με εύστοχο σουτ της Αϊντίν. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη, δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο επιθετικό παιχνίδι της Χατάι, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάνει έως και το +18 (62-44). Το τελικό 71-55 της αναμέτρησης, διαμόρφωσε η Αλέξις Τζόουνς με δύο εύστοχες βολές.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Το έχασε στην ισορροπία ο Ολυμπιακός, αφού παρά το καλό ποσοστό των "ερυθρόλευκων" από τα 6,75 , το ποσοστό στα σουτ δύο πόντων ήταν εξαιρετικά χαμηλό, κάτι που βέβαια μαρτυρά και το χαμηλό σκορ της ομάδας του Γιώργου Παντελάκη. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός είχε 32,5% στα δίποντα, την ώρα που η Χατάι είχε 60%.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 16-15, 41-28, 56-42, 71-55



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ