17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συντηρείται το «θρίλερ» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Σε «θρίλερ» για… γερά νεύρα φαίνεται πως εξελίσσεται η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, με την υγειονομική και όχι μόνο κατάσταση σε πολλές χώρες του πλανήτη, όπως και της Ιαπωνίας, να κάνουν την κυβέρνηση της χώρας να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τους ακυρώσει και να προκαλέσει ιστορικό γεγονός για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν πριν από 80 χρόνια, όταν ο κόσμος δε θα μπορούσε να απολαύσει τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, ύστερα από τον τραγέλαφο του 1936 στην ναζιστική Γερμανία, που τουλάχιστον έσωσε ο «μυθικός» Τζέσε Όουενς. Ο πλανήτης, άλλωστε, είχε «βυθιστεί» στην «άβυσσο» ενός καταστροφικού πολέμου, που από το 1939 μέχρι το 1945 θα στοίχιζε πάνω από 100 εκατομμύρια ζωές σε στρατιώτες και αμάχους.

https://www.youtube.com/watch?v=N0ouprKFnl4&t=1s&ab_channel=Olympic

Φτάνοντας στο σήμερα, έχουμε έρθει στη δίνη ενός διαφορετικού «πολέμου». Ξεκίνησε από μια οικονομική κρίση το 2008, με το «μπαμ» των Lehman Brothers και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την πανδημία του κορονοϊού ειδικά να ταράζει «συθέμελα» τις κοινωνίες ανά τον κόσμο, από το υγειονομικό κομμάτι, έως το γενικό κοινωνικό και οικονομικό στάτους.

Μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες, ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που μόνο κάτω από τα όπλα σταματούν, εξετάζεται να μην πραγματοποιηθούν, παρότι δεν υπάρχει κατάσταση σαν εκείνη, που προκάλεσε ο Αδόλφος Χίτλερ. Υπάρχει, όμως, το περιβάλλον που αναφέραμε νωρίτερα και η κυβέρνηση της χώρας δεν αποκλείει την περίπτωση να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με το τοπίο πάντως να είναι «θολό» προς το παρόν.

«Σκιές» πάνω από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Χθες (22/1), πάντως, νωρίς το πρωί σηκώθηκε… μπόλικη σκόνη από το δημοσίευμα των Times, που επικαλούνται πηγή υψηλά ιστάμενη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιαπωνίας υπό τον Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος αναφέρει πως η χώρα του είναι έτοιμη να ακυρώσει τους Αγώνες και να διεκδικήσει τους επόμενους διαθέσιμους, δηλαδή αυτούς του 2032, αφού οι Αγώνες του 2024 και του 2028 έχουν κλείσει αντίστοιχα σε Παρίσι και Λος Άντζελες.

Η χώρα, άλλωστε, συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού και όχι μόνο, με τον Κεντάρο Ιουάτα, ειδικό των μολυσματικών ασθενειών από το Πανεπιστήμιο του Κόμπε να απευθύνει δραματική προειδοποίηση. «Πρέπει να το διακινδυνεύσουμε; Είναι μεγάλος ο κίνδυνος με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι πέρυσι, οπότε γιατί πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν το 2020 λόγω του κινδύνου μολύνσεων;», ανέφερε ο ίδιος.

https://www.youtube.com/watch?v=ZkWWhk69syU&ab_channel=FlashNews

Από την πλευρά της, όμως, η ΔΟΕ αντέδρασε άμεσα στο δημοσίευμα και, μέσες άκρες, φαίνεται σίγουρη πως οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά. Θέση, μάλιστα, για την Επιτροπή πήρε ο πρόεδρος, Τόμας Μπαχ, ο οποίος θεωρεί πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα. Η ΔΟΕ, άλλωστε, έχει στείλει το δικό της… τελεσίγραφο στην Ιαπωνία, αναφέροντας πως άλλη αναβολή δεν χωρά και, είτε θα γίνουν το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες είτε θα ματαιωθούν οριστικά.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο αυτή τη στιγμή να πιστέψουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο δεν θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει σχέδιο Β και γι’ αυτό είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να τους πραγματοποιήσουμε με ασφάλεια και επιτυχία», δήλωσε στο Kyodo News ο Μπαχ.

https://www.youtube.com/watch?v=o0KiXCqYsKU&ab_channel=SkyNewsAustralia

Οι συνέπειες για την Εθνική και... τον Πιτίνο

Αυτό, φυσικά, θα έχει συνέπειες και σε όλες τις ελληνικές παρουσίες, που είτε έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία στο Τόκιο είτε παλεύουν ακόμη για αυτήν. Η Εθνική του μπάσκετ βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία και ενδεχόμενη είδηση της ματαίωσης των αγώνων θα μπορούσε να αλλάξει και το σκηνικό γύρω από την ομάδα.

Ο Ρικ Πιτίνο, άλλωστε, είπε χθες (21/1) πως δε θα είχε πρόβλημα, αν η ΕΟΚ διάλεγε άλλον προπονητή στη θέση του, με τη δήλωση αυτή ίσως να προλειαίνει το έδαφος για πιθανές εξελίξεις. Αν, ειδικά, ακυρώνονταν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, με τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις να είναι το Μουντομπάσκετ του 2023 και οι Αγώνες του 2024, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς το πώς θα μπορούσαν να περιμένουν οι δύο πλευρές άλλα δύο χρόνια, για να καθοδηγήσει τη «γαλανόλευκη» ο Αμερικανός «μύθος». Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου διέψευσε τις φήμες, που τους ήθελαν να συνεργάζονται, ενώ ο Νικ Καλάθης εξέφρασε την επιθυμία να ξαναβρεθούν, με παρέα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πληροφορίες περί αυτού, φυσικά, δεν υπάρχουν και οι τελευταίες αναφορές προέρχονται από υπόθεση εργασίας, καθώς ακόμη δεν υπάρχει σαφήνεια για το αν όντως σκέφτονται σοβαρά οι Ιάπωνες να ματαιώσουν τους Αγώνες. Αν αυτό γίνει, θα φανεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ