24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συνεχίζουν με Γερμανία οι Κορασίδες

Η Εθνική Κορασίδων πέτυχε τον βασικό της στόχο, την παραμονή στην Α’ κατηγορία ως νεοφώτιστη και απόψε (22.00, youtube.com/fiba) θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία για τις θέσεις 9-12 της τελικής κατάταξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, που έχει μπει στην τελική του ευθεία στα Σκόπια.

Η ελληνική ομάδα εξασφάλισε την παραμονή της μέσα από τη νίκη της επί της Δανίας και θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη διοργάνωση. Μια νίκη επί της Γερμανίας θα την οδηγήσει στον αυριανό τελευταίο της αγώνα να διεκδικήσει την ένατη θέση. Σε περίπτωση ήττας θα παίξει για τις θέσεις 11-12.

Από τα βασικότερα εμπόδιά της απόψε θα είναι η Λίνα Μέρλε, η οποία είναι η καλύτερη Γερμανίδα παίκτρια. Είναι πρώτη σε αξιολόγηση και πρώτη σκόρερ και μαζί με τις Βίτενμπεργκ, Πιτς και Εγκαρεβμπά συνθέτουν το καρέ της ομάδας που κάνει τη μεγαλύτερη «ζημιά» στους αντιπάλους. Η Γερμανία πέρασε στη φάση των 16 με 2-1 νίκες, αλλά γνώρισε βαριά ήττα από την Ιταλία στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα. Για τις θέσεις 9-16 επικράτησε της Τουρκίας 62-49.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την αναμέτρηση με μοναδικό ερωτηματικό τον τραυματισμό της Αθηνά Θεοδοσουλάκη, από τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης, με τη Λετονία (είχε δεχθεί ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο). Η Έλενα Μποσγανά είναι αυτή που ηγείται της προσπάθειας. Βρίσκεται στην κορυφή σε αξιολόγηση, πόντους, ριμπάουντ, αλλά και ασίστ. Πολυμένη και Γρηγοροπούλου την ακολουθούν στους αριθμούς, όπως και οι Θεοδοσουλάκη – Δασκουλίδου. Ανάλογα με το αποτέλεσμα αύριο, τελευταία μέρα της διοργάνωσης, ο αντίπαλος θα βγει από το ζευγάρι Φινλανδία-Ουγγαρία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ