21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεχίζει το έργο του Γκίμα ο Μπλατσιώτης

Η επόμενη ημέρα, όσο δύσκολη και αν είναι ξεκίνησε για τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος σταδιακά ξεκινάει τον σχεδιασμό του για την ερχόμενη χρονιά, πρώτη που θα βρει την ομάδα της Ημαθίας χωρίς τον Δημήτρη Γκίμα.

Προπονητής θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του, ο Χρήστος Μπλατσιώτης, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm και την εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» ξεκαθάρισε την κατάσταση, αναφέροντας : «Πλέον παίρνω αυτή την ευθύνη πάνω μου και με όλο το τεχνικό τιμ να παραμένει ως έχει, με την προσθήκη ακόμα και του Χριστόφορου Κουρουζίδη. Με τον Ηλία Λαζό βέβαια, να έχει το γενικό πλάνο οργάνωσης και διοίκησης της ομάδας. Μιας ομάδας η οποία, να σημειώσουμε, στήθηκε πάνω σ' έναν εμβληματικό αρχηγό, τον Ευθύμη Κοθρά, οπότε και συνεχίζουμε τηρώντας αυτό το πλάνο».

Αναφορικά με το ρόστερ και την επιθυμία το Δάνη Ελευθεριάδη να συνεχίσει τόνισε : «Όσον αφορά για το τι σκέψεις υπάρχουν στο Φίλιππο για τη νέα περίοδο, που θα τον βρει στην Α2 κατηγορία και πάλι ο Χρήστος Μπλατσιώτης υπήρξε σαφής : «Όλα πρωτίστως έχουν να κάνουν με το διαθέσιμο μπάτζετ, οπότε από κει και πέρα ως προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας μας θέλουμε να έχουμε ένα «5άρι», που θα είναι ο στυλοβάτης της ομάδας και έναν παίκτη στον «άσσο», ενώ επιδίωξή μας είναι να μείνουν και παίκτες στην ομάδα, με τους οποίους πορευτήκαμε στο λήξαν πρωτάθλημα της Α2 (ήδη ο Δάνης Ελευθεριάδης έχει εκφράσει την επιθυμία να μείνει). Για δε τον Ευθύμη Κοθρά, που «πάτησε» τα 40, παραμένει για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα και, όπως είπε, αγωνιζόμενος να δώσει ό,τι μπορεί και πάλι σ' αυτήν».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον Δημήτρη Γκίμα, για το οποίο ανέφερε : «Με το Δημήτρη Γκίμα ήμασταν πάνω απ' όλα αδέλφια. Μεγαλώσαμε μαζί, παιδιά υπήρξαμε συμμαθητές στο σχολείο και το ίδιο θρανίο και μαζί ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάσκετ στο Φίλιππο το 1979, μέχρι και το 1994. Όπου μετέπειτα ο «Τζίμης» πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ εγώ αγωνίσθηκα για ένα χρόνο στο Λασσάνη Κοζάνης. Κατόπιν την περίοδο 1998-1999 βρεθήκαμε οι δυο μας και πάλι στο Φίλιππο ως προπονητικό δίδυμο και η αγαπημένη μας ομάδα ακολούθησε έκτοτε αυτή την πορεία που είχε (από παρουσία στην Γ' Εθνική έως και την Α2 κατηγορία), με τόσα πράγματα να θυμόμαστε μέσα από αυτήν και να την κάνουν ευρέως γνωστή στο πανελλήνιο μπασκετικά».

Ο Φίλιππος εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι : «Την Κυριακή 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στην Βέροια, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του προπονητή του Φιλίππου Δημήτρη Γκίμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ