15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνεχίζει τις «πτήσεις» με ηγέτη Καράμπελα

Ο Ζώης Καράμπελας ανέλαβε ρόλο ηγέτη για το Περιστέρι, απόντων των Βαγγέλη Μάντζαρη (τραυματίας) και Ράιαν Χάροου (τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα), και ανταποκρίθηκε στον απόλυτο βαθμό, για να περάσει η ομάδα του με 84-71 από το «Αλεξάνδρειο», κόντρα σε έναν Άρη που ανησύχησε για λίγο τους «Πρίγκιπες», αφού μείωσε από το -26 στο -6, χωρίς όμως η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο πλευρών να του επιτρέψει να ολοκληρώσει την ολική επαναφορά.

Το Περιστέρι έπιασε τον αντίπαλό του... στον ύπνο και στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν μπροστά με 0-11, με τον Καράμπελα να δημιουργεί και τον Πέτεγουεϊ να εκτελεί. Ο Τζόουνς ακολούθησε και η κατάσταση δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική, με τον Άρη να στηρίζεται μόνο σε κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του Σλαφτσάκη να «ξυπνήσει» τους υπόλοιπους (10-23).

Η... αφύπνιση αυτή έμοιαζε να έρχεται για τους γηπεδούχους στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Σταμάτης «νοικοκύρεψε» λίγο το παιχνίδι τους και η διαφορά, μέχρι να περάσει το επόμενο επτάλεπτο, μειώθηκε σταδιακά από το -17 και βρέθηκε σε μονοψήφιο νούμερο (26-35). Ο Καράμπελας, όμως, είχε κέφια και, είτε σκοράροντας ο ίδιος είτε τροφοδοτώντας τον Κρόκετ, έδειξε ικανός να αντεπεξέλθει απόντων των Μάντζαρη-Χάροου, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μην χάσει την κυριαρχία της (35-46).

Συνεχίζοντας στην ίδια συνταγή, οι παίκτες του Πεδουλάκη συνέχισαν να παίζουν... μόνοι τους στο γήπεδο στις αρχές της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε θεωρητικά δυσθεώρητα επίπεδα για τον Άρη, αφού το -26 με την εικόνα του αγώνα έμοιαζε να τελειώνει το ματς (35-61). Ο Καμπερίδης, όμως, διάλεξε τη ζώνη και χάρη σε αυτή, αλλά και λύσεις που έρχονταν από τους ξένους του από μακριά, και δη τον Τσάλμερς, η απόσταση άρχισε να μειώνεται και στο τέλους του δεκαλέπτου ήρθε ένα πρώτο «καμπανάκι» για το Περιστέρι, που είχε χαλαρώσει υπερβολικά και «κόλλησε» στην αντίπαλη άμυνα (57-67).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να μη βρίσκουν λύσεις απέναντι στη ζώνη και ο Άρης δε σταματούσε να ευστοχεί από μακριά, κάτι που είχε ως συνέπεια να «ψαλιδίζεται» κι άλλο η διαφορά, με μια βολή του Μιλόσεβιτς να φέρνει την ομάδα του σε απόσταση έξι πόντων στα μέσα της τελευταίας περιόδου (66-72). Και εκεί, όμως, το «σύνθημα» για το Περιστέρι έδωσε ο Καράμπελας, με πολύτιμες λύσεις που έδωσαν «ανάσα», για να έρθει ο ΜακΛίν με προσωπικό του καλάθι να βάλει πάλι την ομάδα του σε θέση ξεκάθαρου φαβορί (69-80 στο 37'). Οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν απειλήθηκαν ξανά έκτοτε, με την... αντίσταση να έχει «καταπνιγεί».

Δεκάλεπτα: 10-23, 35-46, 57-67, 71-84 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΓΙΝΕ... ΠΑΡΟΝ: Ο Ζώης Καράμπελας αναδείχθηκε στο Περιστέρι από τον Αργύρη Πεδουλάκη και στα δικά του χέρια έρχεται να γίνει ηγέτης. Εκείνος «εκτόξευσε» μέχρι το +26 την ομάδα και ο ίδιος την κράτησε όρθια στην αντεπίθεση, έχοντας 14 πόντους με έξι ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μπορεί ο Άρης να μέτρησε εννέα παραπάνω κατοχές, με τρία παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και εννέα λιγότερες ασίστ, αλλά η αποτελεσματικότητα του Περιστερίου με 31/56 στα σουτ και 13/16 βολές έναντι 22/62 και 14/21 του αντιπάλου του, όχι απλά ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά το κατέστησε κυρίαρχο του ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ