30.4 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Συνεχίζει στα προκριματικά η Κύπρος (pics)

Η Κύπρος είναι η μεγάλη κερδισμένη στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 από την απόφαση της Αρμενίας να αποσύρει τη συμμετοχή της από τον επόμενο γύρο.

Οι παίκτες του Λίνου Γαβριήλ δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση και θα έπαιζαν στα μπαράζ, διεκδικώντας ένα εκ των μόλις δύο «εισιτηρίων». Εν τέλει, έχουν ελπίδες να γλιτώσουν τη διαδικασία, καθώς οι Αρμένιοι που είχαν προκριθεί ως καλύτεροι δεύτεροι από την πρώτη προκριματική φάση δεν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Η Αρμενική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε τη FIBA πως οικονομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στην Εθνική Ανδρών να συνεχίσει την προσπάθειά της για πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2021, το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πού θα διεξαχθεί. Μεγάλη κερδισμένη είναι πλέον η Κύπρος, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στο δεύτερο γύρο των προκριματικών, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας έτσι το «εισιτήριο» της πρόκρισης.

Στους αγώνες συμμετέχουν και οι ομάδες που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο δεύτερο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Επόμενοι αντίπαλοι των Κυπρίων είναι η Αυστρία και η Μεγάλη Βρετανία.

Το πρόγραμμα του Δ’ Ομίλου διαμορφώνεται ως εξής:
13//09: Αυστρία-Κύπρος
16/09: Κύπρος-Μ. Βρετανία
29/11: Μ. Βρετανία-Αυστρία
02/12: Κύπρος-Αυστρία
21/02: Μ. Βρετανία-Κύπρος
24//02: Αυστρία-Μ. Βρετανία

Η κυρίως φάση των προκριματικών θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019, σε ημερομηνίες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Από τους τέσσερις ομίλους που έχουν δημιουργηθεί, στο δεύτερο γύρο, την πρόκριση θα εξασφαλίσει η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν ξανά τον Αύγουστο του 2019, μαζί με τις ομάδες που αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο, έχοντας και δεύτερη ευκαιρία να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ