25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη φίλαθλος των Ρόκετς, ματαιώνονται τα φιλικά στην Κίνα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η κρίση που έχει ξεσπάσει εσχάτως ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Κίνα, με τις προεκτάσεις να είναι πολλές.

Η εφημερίδα «Los Angeles Times» έχει απεσταλμένους στην Κίνα, που παρακολουθούν όλα όσα γίνονται στη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμά της, φίλαθλος των Χιούστον Ρόκετς συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές όταν πόσταρε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφία με τον εαυτό του να καίει την κινεζική σημαία και το σχόλιο «Ζω και πεθαίνω για την ομάδα». Στη δημοφιλή πλατφόρμα Weibo η είδηση -η οποία επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία- προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με κάποιους χρήστες να τον κατηγορούν για προδοσία και να κάνουν λόγο ακόμα και για θανατική ποινή! «Έχει διαπράξει έγκλημα, θέλει τη διάσπαση του κράτους», «Δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία», «Δεν θέλει να είναι Κινέζος», γράφτηκε μεταξύ άλλων. «Η υπόθεσή του θα διερευνηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κινεζική Αστυνομία.

Παράλληλα, είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να ακυρωθούν τα δύο φιλικά που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στη Σαγκάη και τη Σεντζέν, σύμφωνα με τους «New York Times». Οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μπρούκλιν Νετς ταξίδεψαν στην ασιατική χώρα, αλλά η υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε δεν ήταν αυτή που περίμεναν. Οι «λιμνάνθρωποι», που έφθασαν πρώτοι και κατά τη διάρκεια της πολύωρης πτήσης που κράτησε περίπου δεκατρείς ώρες δεν είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ, βρήκαν μόλις λίγους φίλους τους να τους περιμένουν στο αεροδρόμιο. «Προσπάθησαν να κρατήσουν τα πρόσωπά τους μακριά από τις κάμερες», έγραψαν για τους Κινέζους φιλάθλους οι Αμερικανοί, προσπαθώντας να εξηγήσουν το κλίμα που επικρατεί στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας.

 

Επίσης, ακυρώθηκε η Media Day, αλλά και η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τους φιλάθλους, με την Αθλητική Ομοσπονδία Σαγκάης να στέκεται στην «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Ντάριλ Μόρεϊ ως αιτιολογία. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να αφαιρούνται οι διαφημιστικές αφίσες για τα ματς, με το ESPN να δημοσιεύει και σχετικό βίντεο…

Όπως είναι γνωστό, τα φιλικά που ήταν να γίνουν την Πέμπτη (10/10, 14.30) και το Σάββατο (12/10, 14.30) μεταξύ των Καλιφορνέζων και των Νεοϋορκέζων αποφασίστηκε να μην καλυφθούν τηλεοπτικά από το κινεζικό δίκτυο CCTV, το οποίο ανέστειλε όλες τις εκπομπές και τις μεταδόσεις του που αφορούν στο «μαγικό κόσμο». Πλέον, θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνουν οι αγώνες, αν και ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση για να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ