22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συνέρχεται ο Ήφαιστος, κατρακυλά ο Άρης!

Ο Ήφαιστος Λήμνου «επέβαλλε» τον δικό του νόμο και προστάτεψε την έδρα του απέναντι στον Άρη (85-59), επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες. Οι νησιώτες βύθισαν κι άλλο την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάτο της βαθμολογίας (1-6), η οποία πλήρωσε τα επιπόλαια λάθη της στην επίθεση (19) αλλά και την αστοχία της.

Οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να προβληματίζουν και πλέον έχουν να... γευτούν την αίσθηση της νίκης από την πρεμιέρα της Βasket League κόντρα στον ΠΑΟΚ και φαίνεται να μπαίνουν ήδη σε περιπέτειες. Κορυφαίοι για τον Ήφαιστο ήταν οι Λιτλ (19π.) και Σμιθ (13π.) ενώ από τον Άρη ξεχώρισε ο Μιλόσεβιτς με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

To ματς ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες ορεξάτες να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τους γηπεδούχους από τη μία να ψάχνουν τα μακρινά σουτ ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν με τους Μιλόσεβιτς και Ντραγκίσεβιτς μέσα από τη ρακέτα (9-7). Ο Σμιθ ανέβασε την αμυντική του απόδοση και με κλεψίματα βοήθησε τον Ήφαιστο να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (16-11).

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα με τον Σακελλαρίου να σημειώνει το πρώτο τρίποντο για τον Άρη (1/5τρ.) αλλά ο... εύστοχος Χαριτόπουλος δεν επέτρεπε να χάσουν τα ηνία οι γηπεδούχοι (28-20). Τα αβίαστα λάθη του Άρη και η αστοχία του έβαλε σε ρόλο οδηγού τον Ήφαιστο στέλνοντας τον στα αποδυτήρια μπροστά με σκορ 39-27.

Με την ίδια διάθεση μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Ήφαιστου εκμεταλλεύοντας στο έπακρο τα διαδοχικά λάθη στην επίθεση του Άρη (45-27). Ο Μιλόσεβιτς προσπαθούσε μόνος του να κρατήσει κοντά στο σκορ τους φιλοξενούμενους αλλά ο Σμιθ με τον Λιτλ κράτησαν σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (60-43).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να έχουν συνειδητοποιήσει την μοίρα τους στο παιχνίδι και τον Άρη να μην φαίνεται ικανός να κάνει την αντεπίθεσή του με τον Ήφαιστο να πιάνει τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα (72-50). Οι δύο προπονητές άνοιξαν το ροτέισον τους και έδωσαν την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες την ευκαιρία συμμετοχής στα τελευταία διαδικαστικά λεπτά (85-59).

Η ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ: O Λευτέρης Μποχωρίδης λείπει και αυτό φαίνεται. Ο Έλληνας γκαρντ απουσιάζει από τις υποχρεώσεις του Άρη λόγω τραυματισμού και το κενό του είναι φανερό, καθώς δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον καλύψει με τους υπάρχοντες γκαρντ για ακόμη ένα ματς να κάνουν αρκετά λάθη ενώ υστερούσαν και στο δημιουργικό κομμάτι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς που όλα πήγαν στραβά για τον Άρη αλλά δύο σημεία ήταν ικανά για να τον οδηγήσουν στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα, καθώς υπέπεσε σε 19 λάθη έναντι μόλις 9 του Ηφαίστου αλλά και το κακό ποσοστό έξω από τα 6.75 μέτρα με 26% (5/19) επηρέασε αρνητικά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 40% (11/27).

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 39-27, 60-43, 85-59

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ