18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνάντηση… υιών! (pics)

Το Ευρωμπάσκετ U16 του Νόβι Σαντ έχει έντονη αύρα από... σπουδαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τα «σπλάχνα» αρκετών «αστέρων» του να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες.

Περάσοβιτς, Σαρίτσα, Πρκάτσιν... Σας λένε κάτι αυτά τα ονόματα; Ναι, λογικά αρκετά, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε όσους γνωρίζουμε με αυτά τα ονόματα. Πρέπει να προσέξουμε και τη... νέα γενιά που έρχεται, με το μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά και τους υιούς να ακολουθούν το παράδειγμα των πατέρων τους, γενόμενοι μπασκετμπολίστες και αγωνιζόμενοι με τις εθνικές τους.

Στο Τουρκία-Κροατία, με τους γείτονές μας να κερδίζουν για την πρεμιέρα, μπορούσε να βρει κανείς... τρεις τέτοιους. Νικητής ήταν ο Εφέ Σαρίτσα (νο. 6 της Τουρκίας), υιός του Ουφούκ, προπονητή της Μπεσίκτας και της Εθνικής Τουρκίας, ο οποίος έχει έρθει να δει το «σπλάχνο» του να παίζει. Από κοντά... και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, με τον Κροάτη να παρακολουθεί τον υιό του, Ιβάν, να είναι πρωταγωνιστής της Εθνικής, με 21 πόντους, 9/18 σουτ και 12 ριμπάουντ, αλλά να μην καταφέρνει να αποφύγει την ήττα.

Μετά τους 21 πόντους του Περάσοβιτς(νο. 6 της Κροατίας), όμως, ήρθαν και οι... 20 του Ρόκο Πρκάτσιν.  Ο ταλαντούχος «άσος» (νο. 8 της Κροατίας), κόλλησε επίσης το μικρόβιο... από τον πατέρα του, που έχει στεφθεί ναμπλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, ενώ ήταν για πολλά χρόνια στην Εθνική Κροαίας.

Like father, like son, λοιπόν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ