20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμφώνησαν σε όλα Λαύριο και Κύμη!

Οι εξελίξεις για τις οποίες σας είχε προϊδεάσει νωρίτερα το basketa.gr αποδεικνύονται ραγδαίες, με το Λαύριο και την Κύμη να συμφωνούν για την εξαγορά από το Λαύριο της θέσης της Κύμης στην Basket League. 

Οι επαφές των δύο πλευρών έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά διαρκώς υπήρχαν εμπόδια. Το μεν Λαύριο είχε ελπίδα να σώσει την κατηγορία με την πατέντα που σκέφτηκαν από τον ΕΣΑΚΕ και παραλίγο να τα τινάξουν όλα στον αέρα, η δε Κύμη είχε μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις για να παραχωρήσει την θέση και είχε ανοίξει παρτίδες και με τον Ερμή Αγιάς που ενδιαφερόταν.

Αυτός, ο Ερμής Αγιάς, ουσιαστικά έκλεισε και το ντιλ, αφού προσφεύγοντας σε βάρος της απόφασης σωτηρίας του Λαυρίου, έφερε το Λαύριο να στέλνει επιστολή παραίτησης του δικαιώματος, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει αν υπάρξει προσφυγή και να στρέφεται ξανά προς την Κύμη, αποφασισμένο να τελειώσει την συμφωνία, όπως κι έγινε.

Λογικά αύριο στον ΕΣΑΚΕ θα γίνουν επίσημα τα Χολαργός... Ρόδου και το Λαύριο - Κύμη, θα είναι άγνωστο το μέλλον της Κύμης, αλλά το πιο σημαντικό θα είναι να καθοριστεί η σύνθεση του νέου πρωταθλήματος, αφού έχοντας πέσει τρεις, ο Κολοσσός που τελικά έμεινε αλλά χάσαμε τον Χολαργό, το Λαύριο που τελικά έμεινε αλλά χάσαμε την Κύμη και ο Ολυμπιακός, μένει να ανέβει άλλη μια ομάδα από την Α2.

Λογικά αυτά, αλλά ας περιμένουμε καλύτερα γιατί λογική και ΕΣΑΚΕ έχουν πολύ καιρό να διασταυρωθούν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ