17.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συμφώνησαν Αυγενάκης και αντιπροσωπεία, αλλά…

 

Μετά τη συνάντηση με τον ΠΣΑΚ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία από τρία αθλήματα, με το μπάσκετ να εκπροσωπείται από τους Νίκο Μπουντούρη, Λευτέρη Τσαουσίδη και Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Στην κοινή ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης επιθυμεί την επανεκκίνηση σε κάποια κομμάτια του αθλητισμού, αλλά όπως ανέφερε και με τον ΠΣΑΚ, θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Η συνάντηση με τον Υφυπουργό κύριο Αυγενακη και τον Γ. Γ Αθλητισμού κύριο Μαυρωτα, μετά απο πρόσκληση τους, έγινε σε καλό κλίμα με διαρκεια δύο ωρών . Αναφερθηκαμε στις καθημερινες αγωνίες του χώρου μας, των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους.
Μιλήσαμε για την ανάγκη που έχουν τα παιδια για άθληση. εξηγώντας τις τραγικές σωματικές και ψυχικές συνεπειες που έχει η αδρανεια αυτή στην εξέλιξη τους.
Ο κύριος Αυγενακης μας άκουσε με σεβασμό και μας ανέλυσε την διαδικασία που ακολουθούν οι προτάσεις που στέλνει η Γ. Γ Αθλητισμού σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας.
Συμφώνησε επισης ότι κάποια κομμάτια του αθλητισμού πρέπει να επαννεκινησουν οπως:
Οι Ακαδημίες των συλλόγων να λειτουργήσουν παράλληλα με τα σχολεία, με διαβαθμίσεις στην μορφή προπονησης(αριθμός παιδιών, ανοικτός χώρος κ.α).
Οι ερασιτεχνικες κατηγορίες κάποιων αθληματων, εάν και εφόσον εγκριθουν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
Δεσμεύτηκε επισης ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει άμεση οικονομική μέριμνα για τους αθλητές και τους προπονητές των ερασιτεχνικων κατηγοριών, μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία ανήκουν.
Τέλος δήλωσε σε εμας ότι θα είναι ανοικτή η πόρτα του για τους ανθρώπους του αθλητισμου για να βοηθήσει άμεσα όπως μπορεί.
Να δηλώσουμε ότι οι πέντε που παραστηκαμε στην συνάντηση δεν έχουμε θεσμικό ρόλο εκτός από τον εκπρόσωπο του βολευ και αναπτύξαμε απόψεις για το κοινό καλό.
Η πρόσκληση έγινε μετά από το ενδιαφέρον του κυρίου Αυγενακη σε σχέση με τις δηλώσεις μας στα μέσα μαζικης ενημερωσης, την κοινωνικόαθλητική δραστηριότητα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα,σε συνδιασμο με την πορεία μας στον αθλητικό χώρο.
Σκοπός της επισκεψης μας ήταν να αναδειξουμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικου αθλητισμου, έτσι όπως τα ζούμε εμείς στην καθημερινότητα μας.
Ευχόμαστε να βοηθήσαμε και εμείς για κάτι καλύτερο στον αθλητισμό."
Γιάννης Γκαγκαλουδης
Νικος Μπουντούρης
Λευτέρης Τσαουσίδης
Σωτήρης Τσάτσος(Ποδόσφαιρο)
Γιάννης Αχιλλεόπουλος(Βόλεϋ)».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ