16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συμφωνούν στην επανεκκίνηση, διαφωνούν στον τρόπο

Το ΝΒΑ, όπως και οι εκπρόσωποι των ομάδων, συμφωνούν πως το φετινό πρωτάθλημα που διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, ώστε να βγει πρωταθλητής εντός παρκέ. Στο πώς θα γίνει αυτό, όμως, υπάρχουν διαφωνίες.

Η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στους τζένεραλ μάνατζερ των τριάντα ομάδων, ώστε να βοηθηθεί για το πώς μπορεί να επανεκκινήσουν οι αγώνες, παίρνοντας μια απόφαση που θα βρίσκει σύμφωνη την πλειονότητα. Σε ομαδική τηλεδιάσκεψη που έγινε τέθηκαν τρία βασικά ερωτήματα, αλλά μόνο στο ένα υπήρξε ταύτιση απόψεων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν οι τελευταίες δύο θέσεις στα πλέι οφ σε Ανατολή και Δύση πρέπει να κριθούν μέσω μίνι τουρνουά ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονταν πιο κάτω στην κατάταξη το 75% απάντησε ότι συμφωνεί.

Αντίθετα, διχογνωμία υπήρξε στα άλλα δύο ερωτήματα που τέθηκαν από το ΝΒΑ. Οι τζένεραλ μάνατζερ είχαν μοιρασμένες απαντήσεις αναφορικά με το εάν η σεζόν 2019-2020 πρέπει να επαναρχίσει με κάποιους αγώνες της κανονικής περιόδου και μετά να γίνουν τα πλέι οφ ή οι ομάδες θα πρέπει να αγωνιστούν απευθείας στα πλέι οφ, βάσει της κατάταξής τους στο σημείο της διακοπής. Μοιρασμένες ήταν οι απαντήσεις τους και αναφορικά με το εάν το σύστημα στα πλέι οφ θα πρέπει να μείνει το ίδιο, με τις ομάδες χωρισμένες σε περιφέρειες, ή θα πρέπει να αγωνιστούν δεκαέξι ομάδες με το σύστημα 1-16, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, που λόγω της φετινής διακοπής θα καθυστερήσει -έτσι κι αλλιώς- να ξεκινήσει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ