18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συμφωνία για αναδιάρθρωση της Basket League

Το θέμα της αναδιάρθρωσης της Basket League έπεσε και πάλι στο… τραπέζι και οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ-μελών του ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν να καταθέσουν σχετική πρόταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο αριθμός των ομάδων του νέου πρωταθλήματος ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος, την Τετάρτη (15/05). Υπήρξε μάλιστα απόλυτη συμφωνία για αύξηση των ομάδων, από τις δεκατέσσερις στις δεκαέξι. Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ αποφάσισαν, με ψήφους 14-0, τη νέα αγωνιστική περίοδο να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα δεκαέξι ομάδες, με καμία ομάδα από όσες συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα να μην υποβιβάζεται στην Α2. Στο τέλος της σεζόν 2020-2021, όμως, θα πέσουν τέσσερις ομάδες, ώστε η Basket League να συνεχιστεί με δεκατέσσερις ομάδες.

Αυτή είναι η πρόταση που θα κατατεθεί στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει, με τη σειρά της, εάν θα την εγκρίνει ή όχι. Παράλληλα, συζητείται τι θα συμβεί στην περίπτωση που μια ομάδα δεν κατέβει στα φετινά πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, εάν δηλαδή θα υποβιβαστεί ή θα διατηρήσει κανονικά τη θέση της στη μεγάλη κατηγορία. Δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση, αλλά αυτό που συζητείται είναι να υποβιβαστεί, όπως προβλέπεται βάσει κανονισμών, με τη θέση της στην Basket League να καλύπτεται από την τρίτη ομάδα της φετινής Α2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ