23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συμπληρώνεται το «παζλ» στο FIBA Europe Cup

Η Σαρλερουά, η Παρντουμπίτσε και η Σακάρια προστέθηκαν στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο νέο FIBA Europe Cup, μετά τον αποκλεισμό τους από το Basketaball Champions League.

Οι τρεις ομάδες θα συμμετάσχουν απευθείας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στη γηραιά ήπειρο. Τόσο οι Βέλγοι όσο και οι Τσέχοι έχουν πάρει μέρος και στο παρελθόν στο FEC, αντίθετα με τους Τούρκους που θα πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή τους.

Άλλες δεκαοκτώ τρεις ομάδες έχουν εξασφαλίσει, έως τώρα, την παρουσία τους στους ομίλους. Εκτός από τον Άρη, στους ομίλους θα αγωνιστούν και οι Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Γκρόνινγκεν (Ολλανδία), Λέφσκι Λουκόιλ (Βουλγαρία), Βαρέζε (Ιταλία), Καρσίγιακα (Τουρκία), Βούρζμπουργκ(Γερμανία), Φάλκο Βολκάνο Σζομπαθέλι (Ουγγαρία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Μπέλφιους Μονς-Χάιναουτ (Βέλγιο), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Λέστερ (Μ. Βρετανία), Σζολνόκι Ολάι (Ρουμανία), Οραντέα (Ρουμανία), Πρίστινα (Κόσοβο), Πόρτο (Πορτογαλία) και Άβτοντορ Σάρατοφ (Ρωσία).

Οι υπόλοιπες έντεκα θέσεις θα καλυφθούν μετά την ολοκλήρωση και της προκριματικής φάσης του FIBAEurope Cup, στις 10 Οκτωβρίου. Οι οκτώ νικήτριες ομάδες του δεύτερου γύρου θα περάσουν στους ομίλους, ενώ τρεις θέσεις θα καλυφθούν από τις ομάδες που δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση βάσει των κριτηρίων της FIBA. Η κανονική περίοδος είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17/10.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ