21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμμαχία ULEB-FIBA κατά Ευρωλίγκας!

Την επομένη της ανακοίνωσης της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στη FIBA και την αμερικανική εταιρία GCBH LP, η Ένωση των Ευρωπαϊκών Λιγκών (ULEB), που αποτελεί μέτοχο του Basketball Champions League, έρχεται να ισχυροποιήσει το μέτωπο που έχει συσταθεί πανευρωπαϊκά κατά της Ευρωλίγκας.

Με ανακοίνωσή της η ULEB κάνει γνωστό πως συμπράττει με τη FIBA στην προσφυγή, που έχει καταθέσει η τελευταία κατά της ECA (της εταιρείας που διαχειρίζεται την Ευρωλίγκα) ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με τη προσφυγή αυτή η παγκόσμια ομοσπονδία καταγγέλλει την Ευρωλίγκα για πρακτικές που παραβιάζουν τον ανταγωνισμό και για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην ευρωπαϊκή αγορά του μπάσκετ

«Μαζί με τις λίγκες-μέλη μας, εργαζόμαστε σκληρά για να προστατεύσουμε τις αρχές του παιχνιδιού, τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ULEB, Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε πως όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο υψηλότερο επίπεδο και θέλουμε να κρατήσουμε το όνειρο του διεθνούς μπάσκετ ζωντανό για κάθε σύλλογο, σε κάθε επίπεδο. Σκεπτόμενοι τον τρόπο με τον οποίο οι αποφάσεις της ECA έχουν επηρεάσει το καλεντάρι τα τελευταία χρόνια και το τυχαίο σύστημα πρόσβασης της ECA στις διοργανώσεις της, όλοι μας νιώσαμε την ανάγκη να αναλάβουμε δράση για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό η ULEB συμμετέχει επισήμως στην προσφυγή της FIBA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της ECA για την συμπεριφορά της που πλήττει τον ανταγωνισμό. Είμαστε πεπεισμένοι πως είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου στο μπάσκετ και περιμένουμε να εξηγήσουμε στην κομισιόν πώς η ECA βλάπτει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ