14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμεωνίδης στο basketa.gr : «Υπάρχει όραμα στον Πανσερραϊκό, θα συνεχίσω όσο με σέβονται»

Ο Πανσερραϊκός δείχνει να αποτελεί τη δύναμη που έρχεται, όχι μόνο στο μπάσκετ των Σερρών, αλλά και γενικά στη βόρεια Ελλάδα, έχοντας πορεία πρωταθλητισμού στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής, σταθερή και δυνατή διοίκηση, αρκετό κόσμο, και φυσικά ως αθλητή τον Φίλιππο Συμεωνίδη, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με το μπάσκετ της περιοχής.

Ο 39χρονος πάουερ φόργουορντ αποφάσισε την περσινή σεζόν, να αφήσει την Β' Εθνική και το Ανατόλια, και να αποδεχθεί την πρόσκληση των «λιονταριών» και να «κατέβει» στην  ΕΚΑΣΑΜΑΘ ώστε να βοηθήσει τον Πανσερραϊκό να βρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες, ενώ με την εμπειρία του, αποτελεί τον στυλοβάτη και την τρέχουσα σεζόν, και όχι μόνο σε αγωνιστική επίπεδο. 

Ξεπετάχτηκε από τον Άρη Θεσσαλονίκης, για να συνεχίσει μια λαμπρή πορεία σε Πανελλήνιο, Πανελευσινιακό, ΚΑΟ Δράμας, ΜΕΝΤ, Μακεδονικός, Μαρούσι, Ηρακλή, Ολυμπιάδα Πατρών, Δόξα Λευκάδας, Πευκοχώρι και Ανατόλια, αλλά η ομάδα στην οποία άφησε το στίγμα του ήταν η πενταετία (2009-2014) στους Ίκαρους Σερρών, παίζοντας ουσιαστικά το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

Πλέον, αγωνίζεται στο αντίπαλο δέος, με τον ίδιο μιλώντας στο basketa.gr να μην βλέπει κάποια αντιπαλότητα, ενώ αναφέρθηκε στο όραμα της διοίκησης του Πανσερραϊκού, την τύχη η πόλη να διαθέτει αθλητές όπως τον ίδιο και τον Γιάννη Κακιούζη, αλλά και για το δικό του μέλλον τόσο στο μπάσκετ, όσο και επαγγελματικά.

Ο Πανσερραϊκός πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον δυνατό Λεύκιππο Ξάνθης. Αποτελεί αυτή η επιτυχία προάγγελο ανόδου, και είναι έτοιμη η ομάδα για κάτι τέτοιο : «Σίγουρα η νίκη μας απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα, όπως Λεύκιππος, που είναι και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, ήταν αρχικά ψυχολογικό κέρδος και βέβαιο βαθμολογικό. Ποτέ δεν σκέφτομαι μακροπρόθεσμα γιατί η εμπειρία μου έχει δείξει και μου έχει μάθει ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Χαίρομαι και χαιρόμαστε για αυτή τη νίκη, αλλά χρειάζεται διάρκεια η προσπάθεια για να πετύχουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα»

Όντας από τους ποιοτικότερους ψηλούς που πέρασαν από τις Εθνικές κατηγορίες, αποφάσισες πέρυσι να «κατέβεις» στην  ΕΚΑΣΑΜΑΘ  για να βοηθήσεις τον Πανσερραϊκό. Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να επιστρέψεις στις Σέρρες, και αν η ομάδα έχει όλα τα φόντα που ακούγονται, και έχει ως στόχο στο μέλλον να βρεθεί σε υψηλότερες κατηγορίες. Εσύ με την εμπειρία σου πως κρίνεις το επίπεδο ετοιμότητας της : «Αποφάσισα να ενισχύσω την προσπάθεια της διοίκησης του Πανσερραϊκού αρχικά γιατί μου άρεσε ο τρόπος προσέγγισης τους, και το όραμα που έχουν για την ομάδα. Θεωρώ ότι ποτέ κανείς δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά σίγουρα υπάρχουν όλα τα φόντα ώστε η ομάδα να παίζει σε υψηλότερο επίπεδο» 

Πέντε χρονιές στους Ίκαρους, όλες στην Α2, και τώρα στον Πανσερραϊκό. Πως κρίνεις τις δυο ομάδες, την αντιπαλότητα τους, και πόσο καλό κάνει αυτό στην πόλη :  «Από τη στιγμή που έφυγα από τους Ίκαρους , επέστρεψα μετά από τέσσερα χρόνια στις Σέρρες. Είναι συχνό το φαινόμενο δυο ή τρεις ομάδες της ίδιας πόλης να έχουν τις διαφορές τους, αν και από ότι πιστεύω δεν υπάρχει αντιπαλότητα σε πολύ μεγάλο επίπεδο, αλλά σε λογικά πλαίσια. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει καθόλου, ο καθένας κάνει τη δουλειά του όσο γίνεται καλύτερα αλλά ως εκεί».

Συμεωνίδης στον Πανσερραϊκό, Κακιούζης στους Ίκαρους. Ευλογία για την πόλη να βλέπει τέτοιους αθλητές : «Δεν θα πω για την αξία του Γιάννη (Κακιούζη) σαν παίκτη, γιατί είναι αυτονόητο για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο μπάσκετ και ασχολούνται με αυτό και το αγαπάνε. Ούτε για τον εαυτό μου θα πω κάτι, γιατί είναι καλύτερα να λένε οι άλλοι για σένα, είτε αυτά είναι καλά είτε άσχημα. Θέλω να πω όμως ότι είναι καλό να «εκμεταλλευόμαστε» κάποια παιδιά που έχουν τεράστια εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού, γενικά. Όλη αυτή η εμπειρία θα πρέπει να περνάει στις επόμενες γενιές και σε χρήσιμες συμβουλές σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού, και συγκεκριμένα του μπάσκετ στην προκειμένη περίπτωση»

Για την καριέρα σου μιλάνε οι ομάδες και το επίπεδο που έχεις αγωνιστεί. Πως κρίνεις πλέον τα Εθνικά πρωταθλήματα, και αν βλέπεις νέους παίκτες να έρχονται με προοπτικές : «Παρακολουθώ όσο μπορώ όλες τις κατηγορίες των Εθνικών πρωταθλημάτων. Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι είναι σημείο των καιρών να μην υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, σε μια χώρα με οικονομική κρίση. Όλο αυτό επηρεάζει και δημιουργεί αλυσιδωτή αντίδραση, από τις βάσεις μια ομάδα που είναι οι ακαδημίες της, μέχρι και τα αντρικά τμήματα».

Τον Αύγουστο μπαίνεις στα 40 σου χρόνια. Μέχρι πότε πιστεύεις θα δίνει το παρών στα παρκέ : «Αληθεύει ότι το καλοκαίρι μπαίνω στα τα 40 μου χρόνια. Το αν θα συνεχίσω να βρίσκομαι στα παρκέ δεν είναι μόνο δική μου απόφαση. Πλέον, τις αποφάσεις δεν τις παίρνω μόνος μου, έχω οικογένεια και πρέπει να κοιτάξω πρώτα απ' όλα το δικό της καλό. Επίσης είναι και κατά πόσο θέλει μια ομάδα να με έχει στο δυναμικό της, αν ο προπονητής σέβεται αυτό που είμαι, και αυτό που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Οπότε είναι πολλοί παράγοντες. Ωστόσο, νιώθω μια χαρά, και δεν έχω κανέναν πρόβλημα να παίζω όσο κάποιος θέλει να παίζω για αυτόν, και να ξανά λέω, ότι σέβεται αυτά που μπορώ πλέον στα 39 μου χρόνια, να κάνω».

Επαγγελματικά έχεις δημιουργήσει το δικό σου κατάστημα καφέ στις Σέρρες. Άρα έχεις αρχίσει πλέον να βλέπεις το επόμενο βήμα : «Ναι έχω ένα κατάστημα στον Λευκώνα Σερρών μαζί με τον αδελφό μου, και ανοίξαμε πρόσφατα και ένα στην Θεσσαλονίκη. Η ζωή των αθλητών βλέπεις είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον υπόλοιπων ανθρώπων. Εμείς σε μικρές ηλικίες είμαστε σε τροχιά ανόδου στα επαγγελματικά μας, αλλά στο τέλος της «καριέρας» μας είμαστε στο μηδέν. Αν δεν ασχοληθούμε με το μπάσκετ, είναι σαν να ξεκινάμε τη ζωή μας τώρα, και ειδικά στα επαγγελματικά μας. Ωστόσο, το επόμενο βήμα στη ζωή είναι αυτό στη ζωή μου...μέχρι το επόμενο».

photo credit : anexartitos.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ