32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Συγκλονιστικοί Ουόριορς και ΛεΜπρον για Τραμπ (vid)

Ο Στεφ Κάρι είναι πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ως τέτοιος θα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μαζί με την ομάδα του και να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μόνο που πρόεδρος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει τα... θέματά του όπως ξέρουμε όλοι. Ο Κάρι αρνήθηκε την πρόσκληση και κατόπιν εορτής ο  Τραμπ είπε πως πλέον δεν υπάρχει καμία πρόσληση.

Ο αθλητισμός πρώτα μέσω παικτών του NFL με πρώτο στη γραμμή τον Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος μάλλον πληρώνει μάλλον το μάρμαρο, καθώς ακόμη δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με καμία ομάδα για την σεζόν 2017-18 και τώρα με το ΝΒΑ εναντιώνεται σε πολλά από αυτά λέει, αλλά και κάνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε αντίθεση με ομάδες του NFL (με τους παίκτες να ανεβάζουν όμως πλέον τους τόνους), οι Ουόριορς στάθηκαν δίπλα στον ηγέτη τους, όπως έκανε και το ίδιο το ΝΒΑ νωρίτερα, μέσω ανακοίνωσης από τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ. Έναν τύπο που βρίσκεται πολύ μπροστά σε πάρα πολλά κοινωνικά θέματα.

Τι λέει η ανακοίνωση των Ουόριορς: "Ενώ σκοπεύαμε να μιλήσουμε ως ομάδα σε αυτή την πρώτη μας ευκαιρία που είχαμε σήμερα το πρωί για την πρώτη επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, δεχόμαστε πως ο πρόδρος Τραμπ κατέστησε σαφές πως δεν είμαστε προσκεκλημένοι. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κάτι πιο αμερικάνικο από το να έχουν το δικαίωμα οι πολίτες μας να εκφράζουν τους εαυτούς τους ελεύθερα σε σημαντικά γι’ αυτούς θέματα. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν είχαμε την ευκαιρία στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας να μοιραστούμε τις απόψεις μας ή να έχουμε έναν ανοιχτό διάλογο για θέματα που έχουν αντίκτυπο στις κοινότητές μας, τα οποία θα ήταν σημαντικό να ακουστούν.

Αντί να πάμε στον Λευκό Οίκο, αποφασίσαμε πως θα χρησιμοποιήσουμε εποικοδομητικά το ταξίδι μας στην πρωτεύουσα της χώρας το Φεβρουάριο για να γιορτάσουμε την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή, αξίες που εμείς ως οργανισμός αγκαλιάζουμε».

Και η ανακοίνωση του Άνταμ Σίλβερ: «Ήμουν υπέρ της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο και πίστευα πως θα ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους παίκτες να μοιραστούν απευθείας τις απόψεις τους με τον πρόεδρο. Είμαι απογητευμένος που δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη. Περισσότερο όμως, είμαι περήφανος για τους παίκτες μας που έχουν ενεργό ρόλο στις κοινότητές τους και συνεχίζουν να μιλούν ανοιχτά για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα».

Να σημειωθεί εδώ πως ουκ ολίγοι παίκτες, ανάμεσά τους οι παλιοί μας γνώριμοι Τζος Τσίλντρες και Μάικ Τζέιμς, έχουν πάρει θέση υπέρ του Στεφ Κάρι και εννοείται κατά του Ντόναλντ Τραμπ μέσω των social media. Αν και την περισσότερη προβολή πήρε το... τιτίβισμα του ΛεΜπρον Τζέιμς, πρώτον γιατί είναι αυτός που είναι και δεύτερον γιατί ήταν από τα πλέον αιχμηρά. Να θυμήσουμε κάπου εδώ πως ο άσος των Καβαλίερς έχει μιλήσει εναντίον του Τραμπ κι άλλες φορές, ενώ σε εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του, αρνήθηκε να μείνει σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του.

Και δεν έμεινε σε αυτό, αφού ανέβασε και σχετικό βίντεο με δηλώσεις του, τονίζοντας πως ο Τραμπ "προσπαθεί να μας χωρίσει, είδαμε τι έγινε στο Σάρλοτσβιλ και τώρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον αθλητισμό, που είναι κάτι που ενώνει, δημιουργεί φιλίες και δεσμούς και δεν είναι κάτι που μπορώ να ανεχθώ". Και πολλά ακόμη... Δείτε τον: 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ