14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκινημένος ο Δίτσιος: «Συγγνώμη, ο κύκλος μου στην Καστοριά έκλεισε» (vids)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα (3/7) το πρωί ο πρόεδρος της Καστοριάς Ναούμ Δίτσιος, ο οποίος φανερά συγκινημένος, και κλίμα φόρτισης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το μπάσκετ του ΑΣΚ και ότι αφήνει την ομάδα τακτοποιημένη, με χρήματα, και τις εύχεται να βρει το μέλλον της, το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι στην Α2, καθώς όσοι κληθούν να αναλάβουν, δύσκολα θα μπορέσουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος.

Η Καστοριά έφτασε στον τελικό των πλέι οφς, και ήταν η ομάδα που ήταν η πρώτη επιλαχούσα για να ανέρθει στην Basket League, γεγονός που αποδείχθηκε τροχοπέδη, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος : «Δεν υπάρχουν υποδομές, γήπεδα, για να υποστηρίξουμε ένα τόσο μεγάλος γεγονός» τόνισε αρχικά, για να προσθέσει : «Για να αγωνιστούμε στην Α1 θα πρέπει να μετακομίσουμε σε άλλο γήπεδο, ενώ κανείς από όσους εκλέχθηκαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το μπάσκετ της Καστοριάς», ενώ ξέκοψε και κάθε πιθανή συμμετοχή στην Α2 επί δικής του προεδρίας :

«Δεν υπάρχει λόγος να αγωνιστούμε πλέον στην Α2. Πετύχαμε τους στόχους μας, δηλαδή τον μάξιμουμ στόχο, πλέον δεν υπάρχει πρόβλεψη για το μέλλον. Θέλει αλλαγή το παρκέ, στέγης, οι υποδομές του γηπέδου δεν επαρκούν. Ο δικός μου κύκλος κλείνει όσο αφορά το μπάσκετ της Καστοριάς, χθες (3/7) υπέβαλα την παραίτηση μου ως πρόεδρος για τους λόγους που ανέφερα, και υπάρχει λόγος που ανέφερα τώρα την απόφαση μου, λίγο πριν τις Βουλευτικές εκλογές. Την απόφαση την πήρα με συμφωνία όλης της οικογένειας μου. Δεν θέλω να μπλέξω το μπάσκετ του ΑΣ Καστοριάς με σενάρια και πωλήσεις ΑΦΜ. Το παραδίδω στην Καστοριά, την οποία εκπροσωπεί, και σε ανθρώπους που μπορούν να το διαχειριστούν. Τίποτα δεν μπορούσε να προϋποθέσει ότι το μέλλον θα ήταν ευοίωνο«, για να συνεχίσει :

«Ο κύκλος κλείνει, αν συνέχιζα θα έκανα κακό και στον εαυτό μου και στην κοινωνία. Χωρίς πόνο ψυχής και καμία πικρία αποχωρώ από την διοίκηση του ΑΣΚ. Η ομάδα είναι υγιείς , με γερό κομπόδεμα και θα συνεχίσει. Φεύγω στην ακμή, καθώς δεν ήθελα να ζήσω την παρακμή. Ο σύλλογος δεν χρωστάει τίποτα, όλες οι υποχρεώσεις είναι τακτοποιημένες και ότι υπάρξει το αναλαμβάνω. Ο ΑΣΚ θα βρει τον δρόμο του σύντομα, και ποτέ δεν ξέρεις αν υπάρξει κάποιος καλύτερος από εμένα ώστε να ηγηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, την ΚΕΔ που μου φέρθηκε δίκαια και σωστά, αλλά και όσους συνεργάστηκα, τους προπονητές, τους παίκτες, τα μέσα και τον κόσμο».

Επίσης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος όταν κλήθηκε να μιλήσει για τα παιδιά, ζητώντας ουσιαστικά συγνώμη.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ