14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση στον «αποχαιρετισμό» τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Με την κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς να είναι προγραμματισμένο για αύριο, Τρίτη (21/9), το απόγευμα της Δευτέρας διοργανώθηκε στο Κοινοβούλιο της Σερβίας εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν μεγάλες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πολλές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Δημήτρη Ιτούδη, μέχρι τους Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, συγκεντρώθηκαν στο σέρβικο κοινοβούλιο και απέτισαν φόρο τιμής στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, μιλώντας για όσα σήμαινε εκείνος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέφερε χαρακτηριστικά την σημασία που είχε για εκείνον ο "Ντούντα": «Έφυγε ο άνθρωπος που ήταν τα πάντα για μένα: δάσκαλος, προπονητής, νονός, φίλος. Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα πίσω του. Τον συνάντησα για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του '70. Με κάλεσε στην εθνική ομάδα. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιώ καθημερινά τις συμβουλές του. Όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής, μου έδωσε την ευχή του»

Εκτός από μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ, για τον Ίβκοβιτς μίλησε και ο Πρόεδρος της Σερβίας: «Δεν υπάρχει κάτι να προσθέσω για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είμαι περήφανος που η Σερβία είχε και θα έχει έναν τέτοιο άνθρωπο. Ο Ντούσαν είναι φοβερός, έφυγε σωματικά αλλά δεν έφυγε πραγματικά. Κανείς δεν θα τον ξεχάσει και αυτά δεν είναι ευγενικά λόγια. Είναι ο φορέας ενός διαφορετικού πνεύματος. Είναι κάτι που πολλοί από εμάς δεν είμαστε. Ήταν ένας μεγάλος κύριος. Άφησε πολλά για τις επόμενες γενιές» ήταν τα λόγια του  Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για να πάρει στη συνέχεια τον λόγο ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

«Είμαι εδώ ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και έχω υποχρέωση να τονίσω ότι η Ομοσπονδία δεν θα ήταν έτσι αν δεν ήταν αυτός. Ολόκληρο το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ θερίζει τους καρπούς της δουλειάς του. Το μπάσκετ δεν ήταν μέρος της ζωής του, αλλά η ζωή του. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Είμαι περήφανος που, κατά τη διάρκεια της ζωής του, είπα ότι τον αγαπώ και τον σέβομαι. Και ότι θα τον αγαπώ όλη μου τη ζωή καθώς και την οικογένειά του. Τους τελευταίους μήνες, δεν υπήρξε μέρα που να μην ακούσαμε ο ένας τον άλλον. Συμβουλεύτηκα πρώτα μαζί του. Θα είναι πάντα ο εκλεκτός μου, ήταν και θα παραμείνει» τόνισε ο  Ντανίλοβιτς.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ