25.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Συγκίνηση για τους «φοιτητές» του 1992

Μια ξεχωριστή μέρα γεμάτη ιστορία, συγκίνηση και εννοείται μπόλικες αναμνήσεις ήταν η σημερινή για την Εστουδιάντες. Οι «φοιτητές» ξαναέζησαν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας το 1992 στην Κωνσταντινούπολη, τιμώντας τους παίκτες που τότε είχαν οδηγήσει την ομάδα σε αυτή την τεράστια για το σύλλογο επιτυχία. Την ομάδα που εκείνη την χρονιά είχε κατακτήσει και το Κόπα ντελ Ρέι.

Ο Νάτσο Αθόφρα, ο Τζον Πάινον, ο Πάμπλο Μπαρτίνεθ, ο Πέδρο Ροντρίγκεθ, ο Θέσαρ Ριόχα, ο Πάμπλο Ροντρίγκεθ, όλοι αυτοί που πριν από 25 χρόνια είχαν φτάσει στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξαναβρέθηκαν στο παρκέ. Ακόμη και ο Ρίκι Ουίνσλοου ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει, αλλά η απώλεια του πατριού του, τον εμπόδισε από το να μπει στο αεροπλάνο από το Χιούστον. Την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να ακυρώσει και ο Αλεχάντρο Εσκουδέρο, αλλά για ευχάριστο λόγο αυτός, καθώς έγινε πατέρας για τέταρτη φορά.

Ο Πάινον από τους θρύλους εκείνη την εποχή της ομάδας,που έγραψε τη δική του ιστορία, δήλωσε πως απορεί που ακόμη τον θυμούνται  πρόσθεσε: «Είναι μια πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και τόσοι παίκτες και με θυμούνται ακόμη. Δεν μπορώ να το πιστέψω.»

Η Εστουδιάντες είχε φτάσει στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, για να ηττηθεί από τη Χοβεντούτ Μπανταλόνα στον ημιτελικό, η οποία με τη σειρά της ηττήθηκε στον τελικό από την νεαρή Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δύο χρόνια αργότερα Η Μπανταλόνα θα κατακτούσε τον τίτλο με τον Σέρβο κόουτς στο τιμόνι της. Παιχνίδια της τύχης και της ιστορίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ