20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στυλίδης στο Basketa: «Η Ελευθερούπολη αξίζει να φτάσει ψηλά»

Η Ελευθερούπολη πέτυχε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας επικρατώντας με 80-52 και συνεχίζει ακάθεκτη την κούρσα της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής μένοντας μόνη τρίτη στην κατάταξη, και έχοντας πάντα στο πλευρό τον κόσμο της. 
Ο Φώτης Στυλίδης, πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, μιλώντας στο Basketa.gr, αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες που έχει γνωρίσει αυτός και η ομάδα του τα τελευταία χρόνια, στο όνειρο ακόμη μίας ανόδου ενώ παράλληλα σχολίασε και το γεγονός πως πρόκειται για μία ομάδα που αξίζει να φτάσει πολύ ψηλά.

 

Την Κυριακή πετύχατε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας και μάλιστα ήσουν καθοριστικός στη νίκη αυτή. Τι συναισθήματα θα έλεγες ότι αφήνει αυτό το αποτέλεσμα τόσο για σένα όσο και για την ομάδα;

«Ήταν σίγουρα άλλη μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μία αξιόλογη ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δε θέλουμε να έχουμε απώλειες στην έδρα μας. Εγώ δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα καθώς είχα έναν τραυματισμό που με άφησε έξω όλη την βδομάδα, αλλά οι συμπαίκτες μου ήταν εκεί για να πάρουμε τελικά το ροζ φύλλο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι γιατί η ομάδα κάνει μία αξιοπρεπέστατη πορεία. Το πρωτάθλημα όμως έχει έναν ολόκληρο γύρο ακόμα και πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια που έρχονται».

Μετά τη χθεσινή νίκη του Ανατόλια επί του Αγρινίου, θα έλεγες ότι το "όνειρο" της ανόδου γίνεται ακόμη πιο πιθανό;

«Είναι γεγονός πως ήταν ένα αποτέλεσμα που μας βόλευε. Εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για την άνοδο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εκτός των δύο θέσεων που οδηγούν απευθείας στην Α2».

Δεδομένης της πορείας της ομάδας τα τελευταία χρόνια, πιστεύεις ότι δικαιώθηκες με την απόφαση σου να αφήσεις τις Εθνικές κατηγορίες για το Τοπικό και συγκεκριμένα στην Ελευθερούπολη;

«Δε μετάνιωσα ποτέ που γύρισα στο τοπικό πρωτάθλημα πριν από τρία χρόνια για να αγωνιστώ στην Ελευθερούπολη. Οι άνθρωποι με αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο και πριν υπογράψω είδα ότι γίνεται επαγγελματική δουλειά εντός και εκτός παρκέ. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η σχέση μου με τον κόουτς Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Μουλλάκη που ήταν επί χρόνια συμπαίκτες μου στον ΚΑΟΔ».

Μέχρι στιγμής έχεις ζήσει δύο ανόδους με την Ελευθερούπολη. Μέχρι πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;

«Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να φτάσουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια στα ψηλά "σαλόνια". Εγώ θα πω ότι του αξίζει γιατί έχουν όρεξη και αυτό που κάνουν το αγαπούν. Το σημαντικό είναι ότι αξίζει να υπάρχει μία τέτοια ομάδα στις υψηλές κατηγορίες γιατί έχει ανθρώπους μπασκετκούς από πίσω και είναι ένα υγιέστατο σωματείο. Αυτά είναι δύο βασικά πράγματα για το μέλλον της ομάδας».

Κατά πόσο θα έλεγες ότι έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, όχι μόνο της Ελευθερούπολης αλλά και της Καβάλας δεδομένου ότι υπάρχει ήδη μία ομάδα που παίζει στην Α2 και έχει παράδοση στις Εθνικές κατηγορίες;

«Ο κόσμος δείχνει κάθε Κυριακή την αγάπη του και τον ευχαριστούμε πολύ. Στα εντός έδρας παιχνίδια, το κλειστό της Ελευθερούπολης είναι πάντα γεμάτος και στα εκτός έδρας πάλι, πολύς κόσμος ακολουθεί την ομάδα. Μέσα σε αυτούς, και οι άνθρωποι της Καβαλάς όπως και εμείς κάθε Σάββατο πηγαίνουμε για να τους στηρίξουμε στα εντός έδρας. Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα. Κανένας αθλητής δε θέλει να παίζει χωρίς κόσμο».

Πώς θα έλεγες ότι βλέπεις μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα; Θεωρείς ότι επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα η ήττα από το Αγρίνιο;

«Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο πρωτάθλημα με ομάδες που είναι χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες. Μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε μία νεοφώτιστη ομάδα. Η ήττα από το Αγρίνιο ήταν μία εκτός έδρας ήττα. Κανείς δε θέλει να χάνει αλλά δε θα έλεγα ότι μας επηρέασε, γιατί η ομάδα εξ' αρχής δεν είχε θέσει ως στόχο την άνοδο. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τον Μάιο θα κάνουμε τον απολογισμό».

Πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του να είσαι ο ηγέτης μίας ομάδας η οποία διεκδικεί την άνοδο;

«Είμαστε μία ομάδα στην οποία ο ένας εξαρτάται από τον άλλον. Τη μέρα που δεν είμαι εγώ καλά, κάποιος θα με καλύψει. Τη μέρα που δε θα είναι κάποιος άλλος καλά, θα τον καλύψω εγώ. Θα κάνω κάθε Κυριακή ό,τι καλύτερο μπορώ για να κερδίζει η ομάδα. Αυτό μόνο μπορώ να πω. Δε θα με χαρακτήριζα ηγέτη γιατί έχουν βγει κι άλλα παιδιά μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις».

Πώς θα περιέγραφες τη συνεργασία σου με τον κόουτς Παπαδόπουλο;

«Με τον κόουτς ήμουν συμπαίκτες για πολλά χρόνια οπότε τον γνωρίζω πολύ καλά, όπως κι αυτό εμένα. Η συνεργασία μας είναι άψογη μέσα και έξω από το γήπεδο και τον ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά του».

Με την έναρξη της σεζόν, ποια στοιχεία είδες ότι έπρεπε να αλλάξετε προκειμένου να προσαρμοστείτε στη νέα κατηγορία;

«Η ομάδα δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, κάνοντας ένα κακό σερί. Έπρεπε να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα καθώς δεχόμασταν εύκολους πόντους. Δουλέψαμε πάνω σε αυτό και βελτιώσαμε το επιθετικό μας κομμάτι. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με την αρχή της σεζόν».

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ