20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στρέλνιεκς: «Ο Σπανούλης έδειχνε πάντα τον τρόπο να νικάμε»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Μιλώντας στην ιστοσελίδα basketnews.it, o Λετονός που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια, αναφέρθηκε στον μέχρι πρότινος αρχηγό των "ερυθρολεύκων".

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς αποτέλεσε μέλος του Ολυμπιακού από το 2017 μέχρι το 2019, συνυπάρχοντας με τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε αποσύρθηκε από τα παρκέ. Μιλώντας για εκείνον ο νυν γκαρντ της Ζαλγκίρις Κάουνας στάθηκε στο πνευματικά χαρίσματα, τα οποία τον έκαναν να ξεχωρίζει στο γήπεδο.

«Αυτό που παρατήρησα, ήταν πόσο δυνατός είναι πνευματικά. Μπορεί να έκανε τρεις πολύ κακές περιόδους και όταν ερχόταν η ώρα, στην τελευταία περίοδο, απλά του έδινες τη μπάλα γιατί ήξερε πως να κλείνει τα παιχνίδια. Φυσικά και είχε απαιτήσεις από άλλους παίκτες. Όλοι τον σέβονταν.

Προσπαθούσε πάντα να μας δείξει τον τρόπο για να νικάμε. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, που μεγάλωσε και δεν ήταν το ίδιο γρήγορος, ο τρόπος με τον οποίο δούλευε ήταν στο κορυφαίο επίπεδο και όλοι μπορούσαν να μάθουν από αυτό. Αν ήθελες να μιλήσεις για μπάσκετ, μπορούσες να έχει πάντα μια κουβέντα μαζί του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ