16.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Στρέλνιεκς: «Η άμυνα και όχι μόνο»

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Άρης – Ολυμπιακός όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τα συνεχόμενα τρίποντα που έβαλε στο τέταρτο δεκάλεπτο: «Ξέραμε πως θα είναι ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο που είχαμε δώσει εδώ για το πρωτάθλημα. Ξέραμε πως θα προσπαθούσαν να αλλάξουν κάποια πράγματα, γιατί δεν έπαιξαν καλά. Ήμασταν έτοιμοι, αμυντικά τους περιορίσαμε στους 49 πόντους, αλλά στην επίθεση δεν πήγαμε καλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Δεν θα έλεγα πως τα δικά μου τρίποντο έδωσαν τη νίκη. Έβαλαν και ο Ρόμπερτς και ο Μάντζαρης. Το σημαντικό είναι πως παίξαμε άμυνα ως ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει. Το θέμα είναι να μένουμε μαζί. Δεν ξέρω πολλά για την ΑΕΚ, δεν έχουμε παίξει ακόμη, αλλά όταν έρθει η ώρα θα μάθω περισσότερο. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί είναι ένας τελικός, στην Κρήτη σε ένα γήπεδο που δεν είναι έδρα καμίας ομάδας από τις δύο».

Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε στον έναν πόντο επιθετικά, αλλά έκανε ουκ ολίγες δουλειές μέσα στο παρκέ: «Μετά από πολύ καιρό φτάσαμε σε έναν τελικό. Ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά τελειώνει εδώ. Έχουμε μπροστά μας άλλα παιχνίδια, άλλες διοργανώσεις αυτή τη στιγμή. Ο τελικός με την ΑΕΚ αργεί ακόμη ως το Φεβρουάριο. Θα πρέπει να περιμένει. Έχουμε σημαντικά παιχνίδια στο πρόγραμμα στα οποία θα πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουμε συγκέντρωση και να κοιτάξουμε μπροστά».

Ο Κουάμε Βον από την πλευρά των παικτών του Άρη τόνισε: «Έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι, εμείς στο τέλος χάσαμε κάποια αμυντικά rotation και αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να βάλουν τα σουτ που τελικά έκριναν το παιχνίδι. Μείναμε στους 49 πόντους απέναντι σε μια καλή ομάδα. Παλέψαμε σκληρά, χάσαμε κάποια σουτ που δεν θα έπρεπε. Το χαμηλό σκορ οφείλεται στις καλές άμυνες που έπαιξαν και οι δύο ομάδες».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ