18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στρέλνιεκς: «Εμείς απλά θαυμάζουμε τον Σπανούλη»

Ο Ολυμπιακός έκανε μια νίκη «βάλσαμο» στο Μόναχο επί της Μπάγερν την Τρίτη (20/11) και ήρθε άλλη μία νίκη που τονώνει την αυτοπεποίθηση επί της Ρεάλ Μαδρίτης χθες (22/11) στο ΣΕΦ. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και στις δύο. Ο Λετονός γκαρντ έχει επιστρέψει για τα καλά και δίνει λύσεις που έλειπαν από τους «ερυθρόλευκους».

«Στο τέλος χρειάστηκαν δύο καλές άμυνες για να φτάσουμε στη νίκη, γιατί η αλήθεια είναι πως στο τέλος κάναμε τα πάντα για να χάσουμε το παιχνίδι. Κάναμε πράγματα που απλά δεν χρειάζονταν. Στο τέλος νικήσαμε όμως και είμαι πραγματικά χαρούμενος γι’ αυτό», είπε αρχικά με μεγάλη δόση ειλικρίνειας, όπως πάντα όταν μιλάει.

Η σημασία των δύο αυτών θετικών αποτελεσμάτων σε μια διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας είναι μεγάλη, αλλά ο Στρέλνιεκς σπεύδει να βάλει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις: «Είναι αθλητισμός... Κάποιες στιγές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Πρέπει να προχωράς και να μένεις συγκεντρωμένος. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπορείς να είσαι πολύ εκνευρισμένος για τις ήττες. Πρέπει να σκέφτεσαι τη συνέχεια. Μέσα του, κανείς δεν θέλει να χάνει, αλλά συμβαίνει. Και πρέπει να δουλεύεις περισσότερο στην προπόνηση και να ετοιμάσεις το επόμενο παιχνίδι».

Ο Λετονός γέλασε όταν του έγινε η ερώτηση για τη βοήθεια από τον κόσμο και αν ήταν σημαντική στη χθεσινοβραδινή νίκη: «Αλήθεια κάνετε αυτή την ερώτηση; Πάντα βοηθάει ο κόσμος. Είναι πιο εύκολο όταν παίρνεις ενέργεια από την εξέδρα. Φυσικά και βοήθησε!»

Ο ίδιος πάντως νιώθει καλύτερα έτσι κι αλλιώς και αυτό είναι κάτι που φαίνεται: «Αυτό είναι το μόνο που χρειαζόμουν: Χρόνο. Μετά τον τραυματισμό έπρεπε να βρω ρυθμό, αλλά πάντα τον βρίσκω μέσα από τα παιχνίδι. Βήμα βήμα όλα θα είναι καλύτερα».

Η παρατήρηση που είχε κάνει το καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά «παλιομοδίτικο» τον τρόπο που αγωνιζόταν πέρυσι ο Ολυμπιακός, επανήλθε, σε μια προσπάθεια σύγκρισης με τον τρόπο που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ να παίζει η ομάδα. Ταιριάζει περισσότερο; «Είναι δύσκολο να πω αυτή τη στιγμή οτιδήποτε. Προχωράμε... Προσωπικά προσπαθώ να προσαρμόζομαι στον κάθε προπονητή και σε αυτό που ζητάει. Το ίδιο θα προσπαθήσω κι εδώ. Ακόμη σκέφτονται εκείνη τη δήλωση ε; Είναι Νοέμβριος πια... Είναι διαφορετικό το μπάσκετ που παίζουμε, αλλά όπως πάντα στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Τότε γίνεται το ταμείο».

Η τελευταία ερώτηση είχε να κάνει με έναν συμπαίκτη του και όχι οποιονδήποτε. Ο Στρέλνιεκς ρωτήθηκε για το αν αποτελεί έμπνευση ο τρόπος με τον οποίο στα 36 του αγωνίζεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού: «Τι να πω; Είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Αυτό που έκανε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι τίποτα γι’ αυτόν. Τον έχουμε δει να το κάνει τόσες φορές και σε ακόμη σημαντικότερους αγώνες. Και μπορεί να είναι 36 χρονών όπως είπατε, αλλά εμείς απλά τον θαυμάζουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ