21.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στράτος Ιορδάνογλου στο Basketa: «Να ξαναφέρουμε ψηλά τον ΓΑΣ Κομοτηνή»

Ο Στράτος Ιορδάνογλου ήταν ο μεγάλος ήρωας του ΓΑΣ Κομοτηνή, χαρίζοντάς του την νίκη στο ντέρμπι με τον Πολύγυρο με γκολ-φάουλ στην παράταση, και μίλησε στο Basketa.gr για τη μεγάλη στιγμή, που έφερε στην κορυφή την ομάδα της Ροδόπης, τα όνειρά της και την πορεία του προς την αγωνιστική επάνοδο, που πέρασε... από μια απόρριψη στο Παγκράτι, μετά τον πολύ σοβαρό του τραυματισμό.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έχει όνειρα και ο Στράτος Ιορδάνογλου επίσης. Ο πρώτος θέλει να επιβεβαιώσει, ότι αποτελεί τον υπερήφανο εκπρόσωπο του Νομού Ροδόπης στις εθνικές κατηγορίες, ενώ ο δεύτερος έψαχνε μια ομάδα, όπου θα μπορέσει να διεκδικήσει την αγωνιστική του «αναγέννηση», μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, με ρήξη χιαστού. Τα κίνητρα των δύο πλευρών, επομένως, σε συνδυασμό με τις σπουδές του νεαρού γκαρντ, έμοιαζαν να ταιριάζουν και αυτό αποδεικνύεται μες στο παρκέ, όπου πήρε ηγετικό ρόλο, μεταξύ άλλων παικτών, και οδηγεί την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, αφού από την Κυριακή (9/12) είναι στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Στο ντέρμπι με τον Πολύγυρο, ο Ιορδάνογλου πέτυχε γκολ-φάουλ στα 2.5" πριν από τη λήξη της παράτασης και διαμόρφωσε το τελικό 82-81, με το οποίο φάνηκαν περίτρανα τα όνειρα του ΓΑΣ Κομοτηνή. Ο Έλληνας «άσος» μίλησε στο Basketa.gr για τη σπουδαία αυτή στιγμή, επιβεβαιώνοντας τις σημαντικές επιδιώξεις της ομάδας του και αναφέροντας τους λόγους, που τη διάλεξε, με ένα μικρό... παράπονο για την καλοκαιρινή εμπειρία στο Παγκράτι, από το οποίο αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

Στράτο, πήρατε μια μεγάλη νίκη στην παράταση. Σας γεμίζει με όνειρα αυτή η επικράτηση;

Πραγματικά ήταν μια τεράστια νίκη, κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει θέσει υψηλούς στόχους την φετινή περίοδο. Σίγουρα μας δίνει τεράστια ώθηση και κίνητρο για τη δύσκολη συνέχεια και ευελπιστούμε μέσα απο την καθημερινή δουλειά σε ανάλογη πορεία.

Η νίκη ήρθε με δικό σου γκολ-φάουλ. Πώς είναι να είσαι ο ήρωας και τι σκεφτόσουν την ώρα που πήγαινες στη γραμμή για τη συμπληρωματική βολή;

Η αλήθεια είναι, ότι πίστευα πως με κάποιο τρόπο θα πάρουμε την νίκη, είχα και καλή ψυχολογία, γιατί με καλάθι μου πήγε το ματς στην παράταση, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Οσον αφορά το τι σκεφτόμουν στη βολή, απλά συγκεντρώθηκα και χωρίς άγχος, αφού το ματς ήταν στα ίσια την εκτέλεσα.

Θα ήθελες να μας εξηγήσεις αυτή τη συνήθεια... με το μπουγέλο στο τέλος στον πρωταγωνιστή του ματς;

Είναι μια συνήθεια, που αρχίσαμε εντελώς τυχαία μετά από ένα ματς όλοι μαζί, και πλέον έχει καθιερωθεί κάθε φορά που κάποιος θα κάνει το κάτι παραπάνω να τον πειράζουμε με αυτόν τον τρόπο.

Ο ΓΑΣ είναι μια ομάδα με αρκετούς παίκτες, που έχουν δημιουργήσει ένα σταθερό κορμό και νεαρούς, που βρίσκουν την προοπτική παράλληλα με τις σπουδές τους. Πού πιστεύεις πως θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα αυτή η πολιτική της;

Στον ΓΑΣ υπάρχει μια τριάδα έμπειρων παικτών, που για πολλά χρόνια είναι ο βασικός κορμός, και η αρχή για το «χτίσιμο» της ομάδας. Η βοήθεια τους τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, είναι τεράστια σε εμάς τους νεότερους, κρατάνε την ισορροπία μεταξύ όλων και μας βοηθούν, ώστε να πάμε μαζί ενα βήμα παραπάνω. Τα υπόλοιπα παιδιά είμαστε νεαρά σε ηλικία, σχεδόν όλοι φοιτητές, που συνδυάζουμε παράλληλα και τις σπουδές μας. Το κίνητρο και οι προοπτικές, που έχουμε και θέλουμε είναι αρκετές, ώστε να συνδυάσουμε ένα υψηλό μπασκετικό επίπεδο, παράλληλα με τη μόρφωσή μας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, νιώθεις την ανάγκη να είσαι από αυτούς που ηγούνται; Είναι ένας ρόλος, που σου έχει δώσει ο κόουτς;

Ο ρόλος μου, όπως και ο ρόλος κάθε παίκτη στην ομάδα, κερδίζεται από την καθημερινή προπόνηση. Θεωρώ πως από αυτό, αλλά παράλληλα και από την απόδοση που θα έχω στους επίσημους αγώνες, καθορίζεται ο ρόλος και το πόσο σημαντικός θα είμαι για την ομάδα μου.

Πώς αισθάνεσαι που έχεις σημαντικό ρόλο, μετά από μια χρονιά που πέρασε δύσκολα, λόγω του τραυματισμού;

Πραγματικά, μετά απο μια τόσο δυσκολη χρονιά, που δυστυχώς την έχασα όλη λόγω σοβαρού τραυματισμού, νιώθω αρχικά χαρούμενος και ευλογημένος, που είμαι υγιής και έχω σταθεί ξανα στα πόδια μου. Ειμαι ευγνώμων, που μου έχει δοθεί η ευκαιρία, ώστε να πρωταγωνιστώ και να επιστρέψω ξανά στο επίπεδο, που ήμουν και πριν.

Τι είναι αυτό, που συνέβη το καλοκαίρι και δεν έμεινες στο Παγκράτι, παρότι είχες ξεκινήσει εκεί, για να πας τελικά και να παίξεις στην Κομοτηνή;

Η χρονιά δεν άρχισε καθόλου θετικά για μένα φέτος, αφού είχα συμφωνήσει με το Παγκράτι, όπου δυο βδομάδες μετά την έναρξη την προετοιμασίας μου ανακοινώνουν, ότι δε θέλουν να συνεχίσω στην ομάδα, επειδή είχαν αμφιβολίες για την κατάσταση του ποδιού μου και με αντικατέστησαν με άλλο παίκτη. Αποφάσισα, λοιπόν, ότι έπρεπε να ανέβω στην Κομοτηνή, ώστε να τελειώσω τις σπουδες μου και να συνδυάσω το μπάσκετ εκεί.

Μπορεί ο ΓΑΣ να υποστηρίξει τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού που φαίνεται να κάνει αυτή τη στιγμή και να γίνει ο εκπρόσωπος, που ίσως να ζητούσε η περιοχή της Ροδόπης;

Ο ΓΑΣ είναι μια πολύ ιστορική ομάδα, που και παλαιότερα είχε βρεθεί στα υψηλά στρώματα του ελληνικού μπάσκετ. Είμαι σίγουρος, ότι είναι όλοι διατεθειμένοι να στηρίξουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει, για να καταφέρουμε όλοι μαζί να επαναφέρουμε ενα ιστορικό σωματείο στις υψηλότερες κατηγορίες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ