23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στο Hall of Fame της FIBA o Ίβκοβιτς (pics)

Σε λαμπερή τελετή, που έλαβε χώρα στο «House of Basketball» στην Ελβετία, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA.

Ο 73χρονος τεχνικός ήταν ανάμεσα στους εισακτέους της τάξης του 2017 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και παρέλαβε το αναμνηστικό του από τον πρόεδρο, Οράσιο Μουρατόρε, ο οποίος ανέφερε: «Αποτελεί τεράστια τιμή που εισάγαμε αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες στο Hall of Fame της FIBA. Έχουν επηρεάσει θετικά το άθλημά μας και έχουν βοηθήσει στη διάδοση και τη γιγάντωσή του και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου για πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλα τα νέα μέλη για την πανάξια τιμή που τους έγινε».

Μαζί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς εισήχθησαν στο HOF o Τόνι Κούκοτς (Κροατία), o Μίκι Μπέργκοβιτς (Ισραήλ), o Πέρο Κάμερον (Νέα Ζηλανδία), o Βάλντις Βάλτερς (Λετονία), η Ράτζιγια Μουγιάνοβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη) και o Σακίλ Ο’ Νιλ (ΗΠΑ), ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών. Από ομάδες, εισήχθη η αυθεντική Dream Team, δηλαδή η Εθνική ΗΠΑ που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη, την οποία εκπροσώπησε ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ