19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο BCL η Φορτιτούντο Μπολόνια!

Μια ακόμα ομάδα με σημαντική ιστορία στην Ευρώπη επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Φορτιτούντο Μπολόνια ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία ένταξής της στο Basketball Champions League, στο οποίο θα μετέχει από την επόμενη σεζόν, 2020-21.

Πρόκειται για το αντίπαλο δέος της Βίρτους, η "αιώνια" κόντρα των οποίων είναι από τις πιο κλασικές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έχει αναδείξει την πόλη της Μπολόνια σε Basket City. Τη δεκαετία 1995-2005 η Φορτιτούντο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Ευρωλίγκα, παίρνοντας μέρος σε δύο φάιναλ φορ (το 1999 έχασε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό και το 2004 έπαιξε στον τελικό, αλλά ηττήθηκε από τη διοργανώτρια Μακάμπι), ενώ το 2001 έφτασε ως τα ημιτελικά της... κουτσουρεμένης, ελέω της διαμάχης με τη Suproleague, Ευρωλίγκας χάνοντας σε σειρά πλέι οφ από τη "μισητή" συμπολίτισσά της, Βίρτους.

Μετά το 2008, οπότε συμμετείχε στο ULEB Cup, άρχισαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά της, που είχαν ως αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση το 2009 και να εξαφανιστεί για λίγο καιρό από τον μπασκετικό χάρτη. Το 2013 ένα γκρουπ επιχειρηματιών της Μπολόνια αναβίωσαν τη Φορτιτούντο, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι επανήλθε στην Serie A και στο φετινό πρωτάθλημα βρισκόταν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας τη στιγμή της (οριστικής, όπως αποφασίστηκε αργότερα) διακοπής λόγω κορωνοϊού.

"Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε ο σύλλογός μας να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία φορά. Αυτός ήταν ένας στόχος που είχαμε εξ αρχής, όμως δεν φανταζόμαστε ότι θα τον πετυχαίναμε από την πρώτη κιόλας σεζόν μας ως νεοφώτιστοι στην Serie A. Πρέπει επίσης να ομολογήσω ότι αισθάνομαι συγκινημένος. Η διαδρομή μας (μέσα από πολλές αβεβαιότητες εδώ και 7 χρόνια) είχε και εξακολουθεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα, για τα οποία ανήκουν εύσημα σε όλους όσοι (στο γήπεδο, αλλά και στα γραφεία) δεν σταμάτησαν ποτέ να πιστεύουν στην ιδέα της Φορτιτούντο και εξακολουθούν να είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για να επιβεβαιώσουν ότι ακόμα και αυτή η τιμητική επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι παρά το σημείο εκκίνησης. Θέλουμε πάρα πολύ να συνεχίσουμε να κάνουμε όμορφα πράγματα μαζί", δήλωσε ο πρόεδρος της Φορτιτούντο Κριστιάν Παβάνι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ